pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Bologna - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
08:45
Genk - Anderlecht Belgijska liga
šport TV 3 logo
10:15
Unics Kazan - Monaco Eurocup

Tudi NHL nabor letos prek spleta

Avtor: Klemen Verlič
28. 4. 2020, 08.36

Severnoameriška hokejska liga NHL se bo pri letošnjem naboru novincev za naslednjo sezono zgledovala po tistem, ki so ga 23., 24. in 25. aprila pripravili v ameriškem nogometu NFL in je zaradi pandemije novega koronavirusa potekal videokonferenčno ter so ga v prenosu predvajali na televizijskih postajah.

V povprečju si je prvi dan ogledalo kar 15,6 milijonov gledalcev, kar je nov absolutni rekord, 8,2 milijona drugi dan, tretjega pa 4,2 milijona.

“Mislim, da lahko pripravimo dober in zelo učinkovit nabor virtualno. Mogoče ta ne bo povsem tak, kot je bil v NFL, lahko pa bo podoben,” je pojasnil izvršni komisar NHL in pravnik Bill Daly, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

NHL je prekinjena od 12. marca in v najmočnejši hokejski ligi na svetu upajo, da bodo lahko dokončali preostanek rednega dela sezone ali pa vsaj odigrali končnico.

Nabor novincev je bil predviden 26. in 27. junija v Montrealu. Daly je dejal, da bi ga lahko tudi prestavili in opravili tudi pred tem, vendar odločitve o tem še niso sprejeli. Odvisna bo tudi od nadaljnjega razpleta te sezone.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več