single
[2]
123969

Tudi Infantino in Fifa odločno proti superligi

Avtor: Kenny Jan
20. 4. 2021, 11.41

Predsednik Fife Gianni Infantino je na današnjem kongresu Evropske nogometne zveze (Uefa) v švicarskem Montreauxu izrazil nasprotovanje projektu superlige. Kot je dejal, o nasprotovanju Fife temu projektu zaprte lige, ki v razmerju do obstoječih nogometnih organizacij predstavlja odpadništvo, ne sme biti dvoma.

V težko pričakovanem govoru dan po razdoru v evropskem nogometu zaradi napovedi 12 večjih klubov, da bodo ustanovili svojo zaprto ligo, je Infantino izpostavil, da želi biti glede novonastalega projekta “zelo jasen”. Po njegovem v primeru superlige ni dvoma, da gre za poskus “odmika od obstoječih institucij, lig, zvez, od Uefe in Fife, nekaj, kar je preprosto izven sistema”, kar ne more podpirati.

Predstavil se je kot podpornik evropskega modela športa, ki temelji na odprtosti in vključenosti. “Velik del svojega življenja sem posvetil obrambi tega modela,” je dejal in pristavil, da bi snovalci novega projekta v evropskem nogometu morali dobro premisliti. “Za kratkoročni dobiček je možno veliko zapraviti.”

Ob tem je poudaril, da “odpadniki” ne morejo pričakovati, da bodo lahko sedeli na dveh stolih. “Če si nekateri želijo iti po svoje, naj potem prevzamejo vso odgovornost za to odločitev … Ali si notri ali pa si zunaj. Ne gre nekje vmes,” je dejal.

Izrazil je podporo Uefi, njenim članicam, ligam, igralcem in navijačem pri odzivanju na napoved skupine 12 evropskih klubov. “Upam, da se bodo stvari vrnile v normalo, da se bo kmalu vse uredilo,” je zaključil.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Gajser ekskluzivno za Šport TV: ”Občutek, ko imaš svojo progo, je fenomenalen” (VIDEO)...Več

2

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

3

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Inter do naslova? Seveda, če pa so pripeljali mene”...Več

2

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več

3

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več