šport TV 1 logo
22:00
Slovenija - Finska IIHF SP elitne divizije 2015
šport TV 2 logo
21:30
Bologna - Milan Serie A
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

Tudi Davisov pokal za zaprtimi vrati

Avtor: Marko Premrl
26. 2. 2020, 10.08

Japonska domača tekma teniškega tekmovanja za Davisov pokal proti Ekvadorju naslednji teden bo zaradi novega koronavirusa prav tako potekala za zaprtimi vrati, so se pet mesecev pred začetkom poletnih olimpijskih iger v Tokiu odločili organizatorji. Zmagovalec obračuna bo že napredoval na finali turnir Davisovega pokala, ki bo novembra v Madridu.

Že pred tem so na Japonskem preložili začetek nogometnega prvenstva J-League na 15. marec. Bržkone bodo na Japonskem odpovedali tudi velik turnir v sumu, ki bi se moral v Osaki začeti 8. marca.

“Mednarodna teniška zveza ITF se je po posvetu z japonsko odločila, da bo tekma za zaprtimi vrati. Pri tem smo upoštevali nasvet pristojnih zdravstvenih organov,” so zapisali pri ITF v izjavi za javnost.

Prvi japonski igralec Kei Nishikori naj bi prvič po poškodbi na lanskem odprtem prvenstvu ZDA spet stopil na igrišče, a gledalci bodo ostali za zaprtimi vrati, vrnili jim bodo kupnino za vstopnice.

Širjenje novega koronavirusa je na Japonskem povzročilo odpoved ali prestavitev številnih športnih dogodkov, saj vlada velik strah, da bi koronavirus lahko vplival tudi na poletne olimpijske igre, ki jih bo Tokio gostil od 24. julija do 9. avgusta.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več