KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3137,2]
188592

Tuchel pred der Klassikerjem umirja pričakovanja: “Rezultat ne bo odločil prvenstva”

Avtor: Urban Kolman
31. 3. 2023, 18.42

V sobotnem obračunu se bosta v nemškem prvenstvu udarila Bayern in Borussia Dortmund. Po petindvajsetih odigranih krogih v ligi vodijo črno-rumeni, ki imajo točko več od Bavarcev. Obračun bo imel poseben pomen, saj bo na klopi aktualnih prvakov debitiral nekdanji trener Borussie Thomas Tuchel.

Devetinštiridesetletni trener je priznal, da se zaveda pomembnosti srečanja: “Gre za veliko tekmo. Ponovno želimo prevzeti prvo mesto. Kljub temu zmaga še ne pomeni, da bomo prvaki, hkrati tudi poraz ne pomeni, da ne moremo osvojiti naslova.”

O samem rivalstvu je povedal: “Na takšni tekmi potrebuješ čustva. To je tisto, kar nas žene. Potrebovali bomo dobro ravnovesje in mešanico čustev ter taktične priprave. Glede na položaj v ligi in rivalstvom med ekipami bo to zagotovo ognjevita tekma.”

Nekdanji strateg PSG-ja in Chelseaja je potrdil, da so še vedno odsotni Mathys Tel, Lucas Hernández in Manuel Neuer. Pod vprašajem je bil tudi Jamal Musiala, ki se je med tem časom že vrnil na treninge. Tuchel je izdal, da mu izkušnja v Franciji služi pri komuniciranju s francoskimi igralci in za zaključek dodal: “Pomembno je, da se osredotočimo nase. Poiskati moramo lastne prednosti. Situacija je nova tako zame kot za ekipo, a ključno je, da zaupamo vase. Ta ekipa je lahko prava sila.”

Foto: Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Kot da bi gledali Brazilca sredi Ljubljane, nekdanji mladi reprezentant podaril sombrero nasprotniku...Več

2

Bayern enajstič zapored prvak Bundeslige (VIDEO)...Več

3

Krajnc pred začetkom SP v footgolfu: “Čakata nas vročina in vlaga, a upam, da nekdo od nas uresniči svoje sanje” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sobotno popoldne za večnost...Več

2

Predsednik Olimpije šokiral z izjavo: ”Riera ni pri zdravi pameti!”...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več