single
[3]
157811

Trst proti Tortoni v lov na končnico

Avtor: Rene Vidmar
1. 5. 2022, 12.15

Pred košarkarji Tortone in Trsta je predzadnja tekma rednega dela italijanskega košarkarskega prvenstva. Tržačani so trenutno na osmem mestu, zadnjem ki še pelje v končnico. Tri mesta višje se nahaja Tortona, ki je presenečenje letošnjega prvenstva. Izjemno pomemben obračun si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali samo na Šport TV.

Vložek na tekmi bo visok predvsem za Trst. Tržačani so trenutno z Reggio Emilio in Pesarom vpeti v troboj za zadnji dve mesti, ki še peljeta v končnico. V tem trenutku so v najslabšem položaju košarkarji Pesara. Pomočnik glavnega trenerja pri Trstu Marco Legovich se zato še kako zaveda pomembnosti nedeljskega obračuna. ‘’Pred nami je zelo pomembna tekma. Obe ekipi sta v dobri formi, saj sta slavili na treh od zadnjih štirih tekem. Tortona se bo z zmago želela približati četrtemu mestu, ki jim bo nudilo boljše izhodišče v končnici. Za razliko od njih je zmaga za nas obvezna, če se želimo uvrstiti v končnico.’’

Njegov trenerski kolega na klopi Tortone Marco Ramondino se je v izjavah pred srečanjem posvetil predvsem nasprotniku. ’’Trst je zelo kompaktna ekipa. Dobro igrajo tako v obrambi kot tudi v napadu. Njihov igralski kader je širok. Imajo zelo izkušene igralce, ki dobro udejanjajo trenerjeva navodila. Še posebej dobri bomo morali biti v obrambi.”

Na novinarski konferenci je bil prisoten tudi Tortonin 35-letni organizator igre Ariel Filloy, ki je izpostavil zadnji zastavljeni cilj varovancev Ramondina pred koncem rednega dela sezone. ‘‘Z dozdajšnjim potekom prvenstva smo zelo zadovoljni. S prihodom med najboljše štiri, pa bi si pred začetkom končnice še dodatno okrepili samozavest.’’

Ekipi sta se v tej sezoni v vseh tekmovanjih pomerili že štirikrat. Do zdaj so bili bolj uspešni košarkarji Tortone, ki so slavili trikrat. V zadnjem krogu bodo Tržačani igrali proti Trevisu, Tortona pa se bo pomerila z Brindisijem.

Foto: xFabrizioxCarabellix via Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več