single
[5]
132808

Trojec ostaja v Mariboru

Avtor: Marko Premrl
17. 7. 2021, 14.42

Anže Blagotinšek, Filip Rakita in Matic Košec bodo tudi v prihodnji sezoni igrali za rokometni klub Maribor Branik, so sporočili Mariborčani. Vsi trije so kot posojeni igralci Celja za Branik igrali že v prejšnji sezoni in v štajerski prestolnici izkoristili priložnost za dokazovanje.

“Pri moji odločitvi je bilo ključnega pomena, da je klub dobro tehnično in strokovno podkovan in da dobro dela z mladimi igralci, kot sem sam. Cilji so, da se na sezono dobro pripravimo in jo odpremo kar najbolje ter na vsaki tekmi igramo na zmago. Upam, da se bomo skupaj borili in kot ekipa iz tedna v teden rasli,” je od podaljšanju sodelovanja z vijoličastimi dejal Blagotinšek.

Rakita, ki je bil tudi med kandidati za najboljšega mladega igralca sezone v ligi NLB, je povedal: “Še eno sezono ostajam v Mariboru z namenom, da si zagotovim ustrezno minutažo in ob tem prepotrebne izkušnje. Ob sebi bom imel dve vrhunski krili, od katerih se bom lahko še marsikaj naučil, to sta Simon Razgor in moj novi/stari trener Luka Žvižej. Lani sem odigral dobro sezono, vendar bi rad, da si letos postavimo višje cilje, to je boj za zlato sredino lestvice. Smo mlada ekipa in upam, da nam bo uspel korak naprej.”

“Za podaljšanje sodelovanja sem se odločil, ker verjamem da lahko doprinesem k dobrim rezultatom kluba. Pogoji za treniranje so super, s soigralci se razumemo, prav tako pa bo novi trener v ekipo prinesel nov zagon in se že veselim začetka priprav na novo sezono. V novi sezoni pričakujem spet zanimivo in napeto dogajanje v Ligi NLB. Upam da bomo tokrat lahko igrali pred gledalci in tako dobili tudi od navijačev dodatno podporo in motivacijo,” pa pravi Košec.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Livaja uprizoril pravo mojstrovino – vratarja premagal iz mrtvega kota!...Več

2

VIDEO: Popravilo sklopke za ekspresno vrnitev Gajserja na progo...Več

3

Bratski dvoboj na derbiju drugega kola PLT (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Skoraj neverjetno: Luka Dončić na naslovnici igre NBA 2K22!...Več

2

VIDEO: VAR prihaja v Prvo ligo Telemach...Več

3

Pestro poletje na ŠPORT TV...Več