pismo ikona
šport TV 1 logo
05:00
Bologna - Milan Serie A
šport TV 2 logo
05:00
Angers - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
05:00
Darussafaka - Trento Eurocup

Trifunović in Likar k Dončiću in Dragiću

Avtor: Marko Premrl
7. 3. 2019, 10.06

Po obisku v Španiji se slovenski košarkarski selektor Radovan Trifunović ter reprezentančni direktor Matej Likar odpravljata še na 10-dnevni delovni obisk v ZDA. Sestala se bosta z Luko Dončićem in trenerskim štabom ter vodstvom Dallasa, Goranom Dragićem in njegovimi trenerji, obiskala pa bosta tudi Igorja Kokoškova, so sporočili iz KZS.

Trifunović in Likar bosta Dončića v Dallasu spremljala na teksaških derbijih proti Houstonu in San Antoniu, Gorana Dragića in Miami na obračunu z Milweaukeejem in Charlottom, Phoenix Igorja Kokoškova pa bo na dan njunega obiska gostil Utah.

“Za nami je naporno obdobje kvalifikacij za svetovno prvenstvo. V teh dneh s strokovnim štabom že pripravljamo temeljite analize, hkrati pa imamo skupaj z vodstvom zveze pogled že usmerjen v prihodnost. Poleg kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2021, ki se bodo začele novembra, imamo v mislih tudi morebitne kvalifikacije za olimpijske igre,” je uvodoma dejal Trifunović.

“Upamo, da nam bo FIBA namenila posebno povabilo na enega izmed kvalifikacijskih turnirjev. V kolikor vabilo prejmemo, verjamem, da se bomo na tem turnirju predstavili v najmočnejši zasedbi. Že med delovnim obiskom v Španiji sva z direktorjem reprezentance Likarjem spoznala, da igralcem osebni stik in odkrita izmenjava mnenj veliko pomeni. Tako smo se odločili, da v teh dneh odpotujeva še v ZDA. Za uvod se bova v Dallasu sestala z Dončićem ter njegovimi trenerji in nadrejenimi, skupaj se bomo pogovorili o morebitnem reprezentančnem poletju prihodnje leto. Prav tako pa se veseliva srečanja z Dragićem, ki je v preteklosti naredil zelo veliko za našo reprezentančno košarko in je bil na zadnjem evropskem prvenstvu pravi vodja reprezentance,” je dodal Trifunović.

Na povabilo predsednika Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksandra Čeferina sta se v preteklih dneh v Ženevi mudila predsednik KZS Matej Erjavec in generalni sekretar Rašo Nesterović. Čeferinovi gostje so bili še vodilni možje hrvaške, srbske in litovske košarkarske zveze, na sproščenem delovnem sestanku pa je pogovor tekel o aktualnih razmerah v nogometu in košarki.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več