single
[2]
143652

Tri leta prepovedi za italijanskega navijača, ki je nadlegoval novinarko

Avtor: Blaž Magdič
30. 11. 2021, 18.40

Navijač nogometnega kluba Fiorentina, ki je med neposrednim prenosom otipaval novinarko po sobotni tekmi italijanskega državnega prvenstva v Empoliju, je dobil triletno prepoved obiska športnih tekmovanj v Italiji, danes poroča tamkajšnja tiskovna agencija Ansa.

Italijanska policija je v ponedeljek sporočila, da ji je uspelo izslediti in prepoznati navijača. Moški je za zadnjico zgrabil televizijsko novinarko Greto Beccaglia med javljanjem v živo.

Policija je v ponedeljek prejela uradno prijavo Beccaglie, novinarke regionalne televizije Toscana TV. Proti navijaču pa so posledično takoj sprožili preiskavo storitve kaznivega dejanja spolnega nasilja in mu danes prisodili triletno kazen.

Po pisanju Anse so se neprimerno obnašali tudi drugi navijači Fiorentine, ki bi se prav tako lahko znašli v policijski preiskavi.

Empoli je v končnici tekme prišel do zmage proti Fiorentini z 2:1. Toskanski derbi je bil sicer reklamiran kot dogodek, ki naj bi javnost osveščal o nasilju nad ženskami kot osrednji del kampanje z oznako Daj nasilju nad ženskami rdeči karton, so še v ponedeljek poročali italijanski mediji.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več