single
[3145,3]
157448

Trener Valencie o izpadu favoritov za Eurocup: “To so težke in nepredvidljive tekme”

Avtor: Urban Kolman
27. 4. 2022, 11.36

Danes bo poleg obračuna med Cedevito Olimpijo in Bursasporjem potekal tudi četrtfinalni obračun med Valencio in Boulogne Metropolitans 92. Gre za obračun ekip, ki v svojih skupinah končali na vodilnih mestih. Valencia je v skupini B bila druga, medtem ko so Francozi v skupini A bili tretji. Favorit na obračun so domači Španci, a dosedanji rezultati v končnici Eurocupa so pokazali, da vloga favorita v tem formatu ene tekme ne pomeni ničesar.

Trener Joan Peñarroya je pred tekmo dejal: “To je motivacijska tekma, za klub, za igralce in za navijače. Zavedamo se, da igramo proti kakovostnemu nasprotniku, ki je prvi v francoski ligi. Prav tako so dobro vodeni s strani Vincenta Colleta, ki je legenda francoske in evropske košarke.”

Nadaljeval je: “Tekma bo od nas zahtevala maksimalno pripravljenost, če želimo zmagati.” Izpostavil je tudi organizatorja Francozov Willa Cummingsa: “Je eden najboljših organizatorjev v Eurocupu in v francoski ligi. A poleg njega imajo tudi druge nevarne igralce, kot sta McRae in Hunter.”

Nepredvidljivosti tekmovanja se zadevajo tudi v taboru Valencie, a španski strateg je mnenja, da poraz proti Francozom ne bi veljal za presenečenje: “Sem prvi v vrsti, ki je zadolžen, da odigramo dobro in zmagamo, ampak da bi potencialno zmago Metropolitansa označili za presenečenje, medtem ko so prvi v francoski ligi, je smešno. Že pri Partizanu in Joventutu smo videli, kako težke so takšne tekme.” 

Eurocup: Valencia – Metropolitans 92 ob 20.25 na Š2!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več