single
[38]
141972

Trener slovenskih korenin v napetih odnosih z NFL, sledi tožba

Avtor: Kenny Jan
13. 11. 2021, 11.06

Mesec dni po svojem odstopu se je trener slovenskih korenin v ligi ameriškega nogometa NFL Jon Gruden odločil, da toži vodstvo tekmovanja. Gruden je nazadnje vodil ekipo Las Vegas Raiders in moral odstopiti zaradi domnevnih rasističnih in homofobnih izjav. Zdaj toži ligo zaradi nedovoljenega pregleda privatne korespondence.

Gruden in njegov odvetnik trdita, da so mu korespondenco pregledovali z namenom, da mu škodijo in ga spravijo ob službo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Oseminpetdesetletni trener je prepričan, da gre za načrtno blatenje in onemogočanje v “sovjetskem stilu”. Zaradi vsega tega je izgubil tudi pogodbe s sponzorji in svojo vlogo v video igri NFL.

V NFL odgovarjajo, da so vsi ti očitki popolnoma neutemeljeni in da se jim bo odločno zoperstavili.

V oktobru je več medijev poročalo, da je imel Gruden v obdobju med 2011 in 2018 v svojem dopisovanju preko elektronske pošte večkrat seksistične, rasistične in homofobne pripombe. Vse te novice so mediji izluščili iz sklopa 650.000 elektronskih pošt, ki jih je vodstvo lige zbralo pri preiskavi delovne skupine pri ekipi Washington Football Team.

Gruden, ki je leta 2003 s Tampa Bay Buccaneers osvojil super bowl, je nato zaradi vseh pritiskov odstopil kot trener, čeprav je imel z ekipo desetletno pogodbo.

Vir: STA
Foto: Don Wright via Guliver

Zadnje video vsebine

1

Neverjetna trojna obramba vratarja Regensburga! (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Sporna enajstmetrovka za zmago Bayerna...Več

3

VIDEO: Sellouki, mariborski nogometni samouk...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Šimundža: Nisem nezamenljiv, v stilu mariborske šole si sam nalagam pritisk...Več

2

VIDEO: Šport TV, Olimpija in Mura v akciji “30 sekund ti lahko reši življenje”...Več

3

NAPOVED TEDNA: Začetek na ledu, konec v Celju...Več