single
[3583]
192768

Trener okrepljenega Silika zahteva več volje in želje: ”Tega nikoli ne bom razumel!”

Avtor: Kenny Jan
18. 5. 2023, 09.43

V četrtek se nadaljuje finale 28. sezone 1. slovenske futsal lige. Serija se seli na Vrhniko, kjer domači Siliko gosti FK Dobovec. Aktualni prvaki vodijo 1:0 v zmagah, saj so na prvi tekmi slavili s 6:2, a za Vrhničane ni še prav nič izgubljenega. Prvak bo namreč tista ekipa, ki ne glede na skupni izid prva doseže 3 zmage.

”Izgledamo dobro. Trenirali smo v ponedeljek in torek, v sredo smo bili prosti. Nekaj stvari v igri smo menjali oz. jih bomo skušali na drugi finalni tekmi popraviti,” najavo četrtkove tekme pred kamerami Šport TV-ja začne trener Vrhničanov Mile Simeunovič.

Prva tekme je tako rezultatsko kot dejansko minila v prevladi Dobovca. To strategu Vrhničanov ni bilo po godu: ”Če nismo bolj motivirani kot Dobovec, potem ne moremo do zmage. Mi si moramo bolj želeti uspeha. V petek temu ni bilo tako. Naša želja in motiv sta osnova vsega. V tej finalni seriji nihče ne sme biti bolj motiviran kot mi. Ne razumem, da ima več motiva igralec Dobovca, ki je star 35 let in je osvojil 10 naslovov državnih prvakov, kot pa 20-letni igralec Silika, ki ni osvojil še nič. To tako ne gre,” Mile Simeunovič o tem, kaj ga je zmotilo na prvi tekmi.

”Ni enostavno. Poznam svoje igralce. Vem, kaj je treba narediti, da bo drugače,” trener Silika o tem, kako bo prebudil svoje fante, da bodo pokazali več želje in strasti.

Na prvi tekmi je Dobovec povedel, na koncu je zabil kar šest golov, ”Kot sem že dejal, smo za četrtkovo tekmo nekaj menjali. To so mali detajli, ki pa jih ne bi razkrival pred tekmo. Predpogoj, da bodo ti detajli prišli do izraza, pa sta prej omenjena volja in želja. Brez tega je vse brez pomena, tudi vsi detajli,“ opozarja Simeunovič, ki se zaveda, da jim na drugi strani stoji Dobovec, ki zna igrati na rezultat in zmagovati.

Se pa na Vrhniki veselijo, ker se v ekipo po prestani kazni vračata Tod Ciuha in Jure Suban. ”To je velika pridobitev za nas. Z njima bomo boljši, z njima bomo agresivnejši. Brez boja jutri ne bo šlo. Računam pa tudi na podporo publike, ki ji na tem mestu obljubim, da bomo pustili srce na parketu,” sklene trener Vrhničanov, ki spomni na letošnje dobre igre v domači dvorani!

Siliko doma ni izgubil že več kot leto dni: zadnjič se je to zgodilo 13.5. 2022, ko so bili od Silika boljši Ptujčani (3:4).

Finale: Siliko Vrhnika – Dobovec, druga tekma, ob 19.55, samo na Šport TV 1

Vir: Futsal.si
Foto: Futsal.si

Zadnje video vsebine

1

Motika cilja visoko: “Pričakujem velik prestop, vidim se v eni izmed najboljših petih lig” (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

3

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več