single
[3137,2]
146241

Trener, ki Kölnu dopušča sanje

Avtor: Rene Vidmar
31. 12. 2021, 13.05

Köln je po povratku med nemško prvoligaško druščino leta 2019 prvi dve sezoni 2019/20 in 2020/21 prebil na repu bundeslige. Odkar je lansko poletje trenersko palico prevzel Steffen Baumgart, pa so ''kozlički'', sodeč po prvem delu letošnje sezone, naredili velik korak naprej.

”Navdušeni smo, da se nam je pridružil Steffen Baumgart. V zadnji letih je s Paderbornom opravil odlično delo.” S temi besedami je Kölnov športni direktor Horst Heldt maja napovedal prihod novega trenerja.

Köln je bil tedaj v krčevitem boju za obstanek med bundesligaško elito. Na srečo domačih navijačev so si ”kozlički” obstanek zagotovili v playoffu z zmago nad drugoligašem Holstein Kielom. Skupno so slavili z izidom 5:2.

Klub, ki se je že dolgo časa nahajal v težavah, je na čelu nujno potreboval karizmatično osebo. Heldt je dejal, da so z novim trenerjem vedeli, kaj bodo dobili. ”Baumgart je pokazal, da lahko izboljša igralce in jim pomaga pri razvoju, ne glede na njihovo starost. Je pravi človek za klubsko vizijo.”

49-letnik je v Paderbornu odlično opravljal trenerski posel. Klub, ki je životaril med tretjeligaško konkurenco, je v dveh zaporednih sezonah 2017/18 in 2018/19 popeljal vse do bundeslige. Bil je izjemno priljubljen, kljub temu da je Paderborn naslednjo sezono med nemško elito končal na zadnjem mestu. V drugi ligi je nato s klubom iz Severnega Porenja-Vestfalije dosegel deveto mesto. Jasno je postalo, da se je njegov čas tam iztekel. ”Po štirih letih v Paderbornu je bil zame čas za spremembo,” je dejal Baumgart.

V Kölnu je nekdanji nogometaš Union Berlina do sedaj izpolnil vsa pričakovanja. ”Kozlički” se po končani prvi polovici sezone nahajajo na osmem mestu bundeslige. Za Frankfurtom in mesti, ki vodijo v evropska tekmovanja, pa zaostajajo za dve točki.

Foto: Lukas Schulze/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images 

Zadnje video vsebine

1

Zoran Dragić: Ob povratku je bilo kar malo čudno, imam pa veliko motivacijo...Več

2

Bečirović: Boljše nadgradnje kot je Dragić, si nismo mogli želeti (video)...Več

3

Gol januarja: fantastičen volej za pozno in zelo pomembno izenačenje (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Luka Modrić, ubrani mojster neskončne simfonije...Več

2

Prva violina HRC Honde začela s pripravami na novo sezono (FOTO)...Več

3

V pogodbi zahteval klavzulo in jo dobil, ni mu treba na tekmo, če je bil na koncertu...Več