šport TV 1 logo
17:55 V ŽIVO
Frosinone - Chievo Serie A
šport TV 2 logo
17:15
Finale: WAC - EST, prva tekma Total CAF Champions League
šport TV 3 logo
16:30
Dijon - Toulouse Ligue 1

Trener Fiorentine prepričan, da ima Italija svojega Mbappeja

Avtor: Blaž Magdič
12. 3. 2019, 14.28

Pred ekipami v italijanskem nogometnem prvenstvu je zadnjih enajst krogov v sezoni 2018/19. Med tistimi moštvi, ki bodo morala v zadnjem delu sezone precej dodati, če želijo v prihodnji sezoni okusiti evropska tekmovanja, je brez dvoma tudi Fiorentina.

Vijoličasti imajo po 27. krogih na svojem kontu 37 točk, kar jih uvršča na precej skromno deseto mesto. Mesta, ki vodijo v Evropo sicer niso preveč oddaljena, a dejstvo je, da so v Firencah pred začetkom sezone pričakovali veliko, kljub temu, da ima Viola v letošnji sezoni najmlajšo ekipo v Serie A.

Dvakratni zmagovalci italijanskega prvenstva imajo v letošnji sezoni v svojem kadru 23 igralcev, povprečna starost le teh pa je 24 let in pol. Med varovanci Stefana Piolija pa zagotovo eden izmed mladeničev še posebej izstopa…

Govora je seveda o enaindvajsetletnem krilnem napadalcu Federicu Chiesi, ki je v letošnji sezoni na tridesetih tekmah (27 v Serie A in 3 v pokalu) dosegel enajst zadetkov, vpisal pa je tudi osem asistenc. Mladi up je že nekaj časa za radarju najbogatejših klubov na Apeninskem polotoku, kjer seveda prednjači Juventus, a vse bolj zainteresirani so tudi drugi evropski velikani.

Da ima v svojem moštvu posebnega dragulja pa poudarja tudi 53-letni trener Pioli. “Navdušen sem nad pristopom in željo, ki jo kaže Federico Chiesa. Po mojem mnenju je v letošnji sezoni brez dvoma najboljši mladi nogometaš Italije. Lahko rečem, da je italijanska verzija Kyliana Mbappeja.”

Bi se z mnenjem nekdanjega šefa stroke Lazia in Interja strinjali?

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

 

Priporočamo še

1

Manchester City: kralj Anglije, a brez evropske krone...Več

2

Nejc Mravlja: “Zavesa, dol!” (blog)...Več

3

PAOK: »Zbogom, Atene!«...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Družinska naveza Gajser, Nejcu zdaj zaupajo tudi Japonci...Več

2

Ronaldo kapetanu Rome: Premajhen si, da bi lahko govoril (VIDEO)...Več

3

Srhljivi prizor Gajserjevega padca, ki bi se lahko končal zelo hudo (VIDEO)...Več