šport TV 1 logo
12:25
Genoa - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
12:05
Sassuolo - Sampdoria Serie A
šport TV 3 logo
12:30
Brazilija - Švica Prijateljska tekma, ženske

Trener Fiorentine prepričan, da ima Italija svojega Mbappeja

Avtor: Blaž Magdič

Pred ekipami v italijanskem nogometnem prvenstvu je zadnjih enajst krogov v sezoni 2018/19. Med tistimi moštvi, ki bodo morala v zadnjem delu sezone precej dodati, če želijo v prihodnji sezoni okusiti evropska tekmovanja, je brez dvoma tudi Fiorentina.

Vijoličasti imajo po 27. krogih na svojem kontu 37 točk, kar jih uvršča na precej skromno deseto mesto. Mesta, ki vodijo v Evropo sicer niso preveč oddaljena, a dejstvo je, da so v Firencah pred začetkom sezone pričakovali veliko, kljub temu, da ima Viola v letošnji sezoni najmlajšo ekipo v Serie A.

Dvakratni zmagovalci italijanskega prvenstva imajo v letošnji sezoni v svojem kadru 23 igralcev, povprečna starost le teh pa je 24 let in pol. Med varovanci Stefana Piolija pa zagotovo eden izmed mladeničev še posebej izstopa…

Govora je seveda o enaindvajsetletnem krilnem napadalcu Federicu Chiesi, ki je v letošnji sezoni na tridesetih tekmah (27 v Serie A in 3 v pokalu) dosegel enajst zadetkov, vpisal pa je tudi osem asistenc. Mladi up je že nekaj časa za radarju najbogatejših klubov na Apeninskem polotoku, kjer seveda prednjači Juventus, a vse bolj zainteresirani so tudi drugi evropski velikani.

Da ima v svojem moštvu posebnega dragulja pa poudarja tudi 53-letni trener Pioli. “Navdušen sem nad pristopom in željo, ki jo kaže Federico Chiesa. Po mojem mnenju je v letošnji sezoni brez dvoma najboljši mladi nogometaš Italije. Lahko rečem, da je italijanska verzija Kyliana Mbappeja.”

Bi se z mnenjem nekdanjega šefa stroke Lazia in Interja strinjali?

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

 

Priporočamo še

1

Rdeče-rumena revolucija...Več

2

Je Napoli obsojen na postopen sestop v drugo jakostno skupino italijanske prvenstvene hierarhije?...Več

3

BLOG: Moštvo, ki postaja hudo močna celota!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Iličić se je sredi tekme v solzah spominjal preminulega prijatelja...Več

2

VIDEO: Luka znova počel, kar je želel, trojni dvojček za zmago Dallasa...Več

3

VIDEO: Reprezentanta Dobovca izpeljala finto centrifuga...Več