single
[5]
136164

Trebanjci in Celjani na sever Evrope po napredovanje

Avtor: Blaž Magdič
3. 9. 2021, 14.56

Rokometaši Trima iz Trebnjega in Celja Pivovarne Laško so konec minulega tedna z odliko opravili prvo nalogo na mednarodnem prizorišču, konec tega tedna pa je pred njimi še "drugi polčas" prvega kroga evropske lige proti Holstebroju oziroma GOG Gudmeju. Trebanjska ekipa bo na povratni tekmi branila prednost šestih, celjska pa štirih golov.

Prva bo na veliko sceno stopila zasedba iz mesta grofov, ki je pred slabim tednom v domačem Zlatorogu premagala v tej sezoni izjemno ambiciozni GOG Gudme s 33:29. Njun povratni dvoboj se bo v soboto v Hamletovi deželi začel ob 16. uri, dan kasneje bo na veliko sceno ob 18. uri stopila še dolenjska ekipa, ki je na prvi tekmi ukanila Holstebro z 31:25.

V celjskem in trebanjskem taboru se zavedajo, da jima zmagi s štirimi oziroma šestimi goli na prvih tekmah ne omogočata nobene preračunljivosti, oboji bodo morali pokazati novo popolno predstavo proti vrhunskima in izjemno kakovostnima danskima zasedbama.

“Pred nami je drugi polčas. Vsekakor bo to še težja tekma, GOG Gudme je zdaj pod malce večjim pritiskom. Na prvi tekmi smo ga presenetili, a mi gremo na Dansko tekmo igrati, kot da je izid 0:0. Rezultata ne smemo braniti, igrali bomo na zmago, predvsem pa se moramo držati dogovorov. V tem primeru imamo velike možnosti za napredovanje. Druga tekma bo drugačna, saj se obe ekipi veliko bolj poznata. Morda bomo kaj prilagodili, malce spremenili, a držali se bomo recepta s prve tekme ter z borbenostjo poskušali napredovati v drugi krog,” je pred povratno sobotno tekmo dejal celjski trener Alem Toskić.

Prvi mož stroke pri dolenjski ekipi Uroš Zorman se zaveda vseh pasti, ki jih – kljub lepemu izhodišču – skriva povratna nedeljska tekma na Danskem. “Zavedamo se, da je pred nami težka naloga. Gostovanja na severu Evrope so vedno neugodna, zato bo v tekmo potrebno kreniti maksimalno osredotočeno. Glavni cilj bo odigrati pametno in borbeno v napadu ter obrambi,” je pred zahtevnim dvobojem dejal strateg dolenjskih levov Uroš Zorman.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več