KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1175]
191721

Tratnik zaradi nesreče ostal brez Gira

Avtor: Urban Kolman
5. 5. 2023, 18.19

Slovenski kolesar Jan Tratnik si je na treningu blizu Pescare poškodoval koleno, tako da ne bo nastopil na dirki po Italiji, ki se bo začela v soboto, je potrdila njegova ekipa Jumbo Visma. Eden glavnih zvezdnikov Gira Primož Roglič je tako doživel nov udarec v boju za skupno zmago na italijanski pentlji.

V nizozemski ekipi so hitro potrdili, da je moral Tratnik po trku v stoječi avtomobil v bolnišnico na pregled. Pred nekaj trenutki pa so objavili, da Tratnika ne bo na dirki in da ga bo zamenjal Britanec Thomas Gloag.

“Na žalost moramo zamenjati še petega kolesarja za dirko po Italiji, zaradi prometne nesreče Jan Tratnika,” so na Twitterju zapisali pri Jumbo Vismi.

Ta je že pred samo italijansko pentljo doživela več hudih udarcev zaradi okužbami s covidom-19, zaradi česar so odpadli že Tobias Foss, Robert Gesink in rezerva Jos van Emden.

Rohan Dennis in Sam Oomen sta bila naknadno poklicana v ekipo za Giro, ki se bo med Fossacesio Marino in Ortono začel v soboto z 19,6 kilometra dolgo vožnjo na čas.

Že pred tem je odpadel tudi Wilco Kelderman zaradi poškodbe, tako da bo glavna pomoč Rogliču v gorskih etapah Sepp Kuss.

Triintridesetletni Tratnik je sicer v ekipo Jumbo Visma prišel pozimi iz moštva Bahrain Victorious.

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več