single
[1175]
161287

Tour se bo prihodnje leto začel v Italiji

Avtor: Marko Premrl
8. 6. 2022, 13.56

Kolesarska dirka po Franciji se bo leta 2024 začel v Firencah, poročanje italijanskega časnika Gazzetta dello Sport povzema francoska tiskovna agencija AFP. Italija je sicer edina soseda Francije, ki ni nikoli gostila starta karavane, tako imenovanega Grand Departa, od leta 1903, ko se je začel Tour.

Po poročanju italijanskega športnega dnevnika, ki omenja posredovanje javnih in zasebnih vlagateljev za financiranje operacije, se bo francoska pentlja začela 29. junija 2024 v Firencah, rojstnemu mestu šampiona, “campionissima” Gina Bartalija, dvakratnega zmagovalca Toura pred in po drugi svetovni vojni. Prva etapa se bo končala v Riminiju na jadranski obali.

Druga etapa bo povezala Cesenatico, mesto drugega nekdanjega italijanskega zmagovalca francoske pentlje Marca Pantanija, z Bologno, tretja etapa bo tudi po Emiliji-Romanji, in sicer od Modene do Piacenze, medtem ko bo četrta etapa po deželi Piemont, z začetkom v Pinerolu, od kjer bo karavana prečkala Alpe in dirko nadaljevala v Franciji.

Italijanski časnik tudi napoveduje, da cilj Toura prvič v svoji zgodovini ne bo v Parizu, ampak bo finalna etapa 21. julija 2024 v Nici.

Francoska prestolnica bo leta 2024 gostila poletne olimpijske igre, zaradi česar bo le nekaj dni pred slovesnostjo ob začetku OI nemogoče gostiti tradicionalno zadnjo etapo dirke po Franciji na Elizejskih poljanah. Olimpijske igre v Parizu bodo čez dve leti med 26. julijem in 11. avgustom.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več