šport TV 1 logo
11:00
Parma - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
12:00 V ŽIVO
Nemčija, 19. HP WRC
šport TV 3 logo
11:00
Škotska - Francija Prijateljska tekma

Totti s čustvenim sporočilom za De Rossija rimske navijače spravil na rob solz

Avtor: Blaž Magdič
16. 5. 2019, 08.34

Po koncu sezone 2016/17 je aktivno športno pot v dresu Rome zaključil legendarni Francesco Totti, za mnoge največji simbol "calcia" v italijanski prestolnici in eden najboljših igralcev v Serie A vseh časov. Po slovesu "Kralja" je kapetanski trak prevzel njegov tesni prijatelj Daniele De Rossi. Pred dnevi je postalo jasno, da sinove volkulje le dve leti po Tottiju zapušča še en simbol kluba.

Res je, da se je Totti po petindvajsetih letih v rimskem dresu poslovil od aktivnega igranja nogometa, a v ljubljenem klubu je takoj prevzel druge funkcije. Nekoliko drugačno pot je ubral sedem let mlajši De Rossi, ki italijansko prestolnico zapušča po devetnajstih letih, a to ne pomeni konec aktivne kariere. Na račun 35-letnega vezista naj bi prišle številne zanimive ponudbe, zato bo ostal na zelenicah vsaj še sezono ali dve.

Ne glede na določene razlike med obema zvezdnikoma nogometa na Apeninskem polotoku, pa med njima od nekdaj obstaja posebna vez. To je s čustvenim zapisom na družbenem omrežju Instagram potrdil tudi Totti. “Skozi leta sva skupaj preživela ogromno. Skupaj sva odraščala in postala zrela moška, nato vrhunska nogometaša, s časom tudi odgovorna starša. Toda od nekdaj sva vedela, da bo nekoč moral priti ta trenutek. Rad bi ti povedal, da si bil in boš moj brat. Dani, rad te imam,” je zapisal velikan rimskega in italijanskega nogometa.

Zanimivo, ob slovesu Tottija solz nikakor ni mogel skriti mlajši De Rossi, dve leti kasneje ob napovedanem slovesu slednjega, pa se je situacija obrnila. Resničen dokaz pravega prijateljstva…

De Rossi bo predzadnjo tekmo v dresu Rome odigral v soboto zvečer, ko sinovi volkulje gostujejo na stadionu Mapei v Reggio Emilii. Sassuolo – Roma, sobota ob 20.25 na Š1!

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

Priporočamo še

1

Žan Celar: “Boljšega začetka pri Cittadelli si ne bi mogel želeti”...Več

2

Gajserjev rival: Ne povem, za katero ekipo sem podpisal (video)...Več

3

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser: Odleglo mi je, glavni cilj sezone je “odkljukan” (video)...Več

2

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več