single
[3137,2]
225521

Toppmöller kljub slabši formi pri orlih tudi naslednjo sezono

Avtor: Urban Kolman
11. 5. 2024, 19.12

Uspeh nemških klubov v Evropi je nemškemu prvenstvu letos prinesel dodatno mesto v ligi prvakov. Posledično si je prvih pet ekip v ligi že zagotovilo vstopnico za elitno evropsko tekmovanje. Prva peterica je že nekaj mesecev določena, medtem ko bo na šestem mestu sezono najverjetneje zaključil Eintracht Frankfurt in tudi orli še vedno lahko upajo na mesto v elitnem evropskem tekmovanju.

Moštvo, ki ga letos prvič vodi nekdanji pomočnik Juliana Nagelsmanna Dino Toppmöller, ima za sabo sezono polno vzponov in padcev. Prejšnji konec tedna so doma visoko s 5:1 izgubili proti novemu prvaku Bayer Leverkusnu, medtem ko so decembra pred domačimi navijači z identičnim izidom premagali Bayern.

Štiriintridesetletnik strateg ni uspel najti pravega recepta, ki bi ekipo stabiliziral. Kljub temu mu bo vodstvo po poročanju nemškega Sky Sports ponudilo priložnost tudi naslednjo sezono. Hkrati bodo od ekipe pričakovali bolj izrazit stil igre in večjo konsistenco. Pogodba Toppmöllerja se izteče leta 2026.

Orli imajo dve tekmi pred koncem pet točk več od Freiburga in imajo zato že skoraj zagotovljeno šesto mesto ter uvrstitev v ligo Evropa. V primeru, da Borussia Dortmund slavi v ligi prvakov bo dodatno mesto v tekmovanju dobil šestouvrščeni Frankfurt.

Foto: Simon Hofmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več