single
[9]
185408

Toni Mulec “zagrizel” v svoj prvi Puščavski izziv

Avtor: Blaž Magdič
27. 2. 2023, 13.10

V Abu Dhabiju, natančneje v mestu Al Dhannah, se je v nedeljo začela letošnja 2. dirka za svetovno prvenstvo v cross-country relijih. Dirke Abu Dhabi Desert Challenge ali Puščavski izziv se letos udeležuje tudi Slovenec Toni Mulec, ki ni niti še dodobra stresel iz škornjev dakarskega peska, ko se mu je zadnji hip nasmehnil nastop v Emiratih.

Dirka je Slovencem dobro poznana, saj se je nanjo kar 20 let vračal Miran Stanovnik in na njej tudi dosegel rezultat kariere – 5. mesto v končni skupni razvrstitvi. Puščavski izziv je uresničena vizija Mohammeda ben Sulayema, aktualnega predsednika FIA, ki je Slovenijo pred kratkim tudi poslovno obiskal.

Zdaj že legendarni reli so prvikrat izvedli leta 1991, v nedeljo pa je zaplapolala startna zastava že 32. izdaje po vrsti. Šestdnevna dirka s prologom in 100 – odstotno peščenimi etapami v sipinah obrobja Prazne četrti šteje za svetovno prvenstvo v relijih in med dirkači velja kot ultimativni trening navigacije in branja sipin. To je tudi prvi in najpomembnejši razlog, da si je novopečeni dakarski junak Toni Mulec na to dirko tako zelo želel. Po Dakarju se je namreč trmasto odločil, da bo pošteno delal na svojih šibkih točkah in se na Dakar 2024 vrnil pripravljen za boj za najvišja mesta.

Sreča je na strani delavnih, odločnih ter pogumnih, in tako sta po Dakarju Tonija razveselila dva nova sponzorja, ki sta pokrila razliko, ki ga je ločila od nastopa v Emiratih. S pozno prijavo na reli si ni mogel zagotoviti mesta v svoji dakarski ekipi HT Rally Raid Husqvarna Racing, se je pa zato sprostilo eno mesto v ekipi bodočih šampionov – BAS World KTM Racing. Mulec je tako pristal v prvi satelistski ekipi tovarniške ekipe Red Bul KTM Factory Racing in v družbi asov – Puščavski izziv bo odpeljal v barvah KTM ter v družbi Masona Kleina in Paola Luccija.

Vrhunce dirke Abu Dhabi Desert Challenge si boste lahko od torka do nedelje ogledali na naši televiziji. Prvi bodo na sporedu v torek ob 20.00 na Šport TV 1.

 

Foto: RallyZone

 

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več