KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[9]
185830

Toni Mulec dosegel skupno 11. mesto in doživel ”kup neprecenljivih izkušenj”

Avtor: Kenny Jan
3. 3. 2023, 16.13

Toni Mulec si je na Puščavskem izzivu po Abu Dhabiju pridirkal skupno 11. mesto. Tudi peta etapa relija za svetovno prvenstvo v Združenih arabskih Emiratih slovenskemu asu ni prizanašala s preizkušnjami.

”Moj rezultat je, da se domov vračam bolj moder, predvsem pa cel. Vesel sem, da bom lahko končno začel s postdakarsko rehabiltacijo in treningi. In seveda že sanjam o naslednji dirki – zaenkrat še ne vem, kako do tja, a sanje niso prepovedane,” je misli strnil takoj po dirki in že začel pogledovati proti Mehiki, Argentini in Maroku.

Vprašanje, kakšna bi bila razvrstitev, če Mulcu ne bi večkrat zmanjkalo bencina in če ne bi imel težav z menjalnikom. A ne glede na to je zadovoljen, saj je doživel ”kup neprecenljivih izkušenj”. Mednje lahko štejemo boljše poznavanje puščave in branje sipin, večjo odpornost na smolo, večjo iznajdljivost v ekstremnih razmerah, boljši občutek za navigacijo in mehanične sposobnosti ter nova prijateljstva. Izkušnjo ocenjuje kot pozitivno: ”Na tej dirki sem se naučil veliko novih stvari, predvsem pa sem se naučil sprejeti stvari takšne, kot so. Moj cilj je bil, da v sipinah postanem bolj samozavesten in zanesljiv, narediti čim manj napak, biti čim bolj konstanten in ostati na dveh kolesih – v celi dirki sem doživel le dva zdrsa, resnega padca pa nobenega. Ocenjujem torej, da sem svoj cilj izpolnil, zato se domov vračam miren in zadovoljen.”

”Takoj po štartu so me doteletele tehnične težave, zaradi katerih sem moral spustiti tempo. Po nepredvidenem postanku z motorjem sem moral delati skrajno nežno, da sem prišel do cilja. Ko enkrat prevozim ciljno črto, cel in s solidnim rezultatom, pa sem z glavo že v naslednjem projektu. Sicer bi se moral zgoditi manjši finančni čudež, da bi se lahko udeležil že naslednjega relija v Mehiki, in nato v Argentini, a sanje niso prepovedane. Zagotovo pa moram zbrati sredstva za reli Maroko, ki je zadnji veliki trening pred Dakarjem,” je Mulec opisal zadnji tekmovalni dan.

Zmaga v absolutni motociklistični kategoriji je danes šla v roke Francoza Adriana Van Beverena, medtem ko je zmagovalec kategorije Reli 2 postal Tobias Ebster.

Vir: ToniMulec.si
Foto: ToniMulec.si

 

Zadnje video vsebine

1

Matjaž Kek: Moti me obnašanje nekaterih in tega ne bom toleriral...Več

2

VIDEO: Olimpijina evropska sezona za pozabo, ki mora služiti kot opozorilo za naslednjo...Več

3

VIDEO: Dino Murić iz nemogočega položaja v zadnji sekundi Šenčurju priigral zmago nad Heliosom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

2

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več

3

Podcast PLT: Slovenija na Euro!...Več