single
[38]
124081

Tokijski organizatorji preložili odločitev o gledalcih

Avtor: Marko Premrl
21. 4. 2021, 12.17

Organizatorji poletnih olimpijskih iger v Tokiu so odločitev o domačih gledalcih na olimpijskih in paraolimpijskih bojih zaradi naraščajočih koronskih okužb preložili na junij. Kot danes poroča agencija Kyodo, bi se morali prireditelji sprva o tem odločiti do konca aprila. Da ne bo tujih gledalcev, je znano že od konca marca.

Konec marca so organizatorji po sestanku s predstavniki japonske vlade, Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) in Mednarodnega paraolimpijskega komiteja (IPC) onemogočili ogled olimpijskih tekmovanj tujim gledalcem, odločitev o domačih pa bi morali predvidoma sprejeti do konca aprila.

Danes pa je agencija Kyodo poročala, pri čemer se sklicuje na “dobro obveščen vir”, da bo odločitev o domačih športnih navdušencih zaradi naraščanja okužb z novim koronavirusom v Tokiu in številnih drugih delih Japonske znana šele junija, kar bo še bolj zamaknilo prodajo vstopnic.

Položaj je tako resen, da po poročanju japonskih medijev vlada namerava v kratkem ponovno razglasiti izredno stanje v Tokiu, Osaki in prefekturi Hyogo. Osaka je vlado premierja Yoshihideja Suge že pozvala, naj sprejme ta korak. Tokio bi moral slediti v naslednjih dneh.

V anketah se je nedavno večina Japoncev zavzela za odpoved ali novo preložitev poletnih iger, ki so jih marca lani zaradi zdravstvene krize že prestavili za leto dni. Uvodna slovesnost iger je predvidena 23. julija.

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Med množico Francozov po derbiju Ligue 1 pretep dveh italijanskih reprezentantov (VIDEO)...Več

2

Po enajstih letih črno-modra navijaška norija na ulicah Milana (VIDEO)...Več

3

Junak Interjevih navijačev pred Meazzo dobil čudovit grafit (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Marotta provocira Juventine: Komaj čakam, da pridem v Torino kot prvak...Več

2

Tim Gajser: Najtežje pričakujem ponovno druženje z navijači...Več

3

Andrea, kaj ti je bilo tega treba?...Več