single
[5]
174220

Tjaša Stanko pred domačim EP: “Dve leti se že pripravljamo na to, kar nas čaka v prihodnjem tednu”

Avtor: Rene Vidmar
26. 10. 2022, 20.03

Slovenska ženska rokometna reprezentanca bo v četrtek v Laškem imela predzadnjo testno pripravljalno tekmo pred bližnjim domačim evropskim prvenstvom. Danes so izbranke selektorja Dragana Adžića v dvorano Tri lilije opravile še zadnji trening.

Prijateljska tekma Slovenija – Hrvaška se bo začela v četrtek ob 18. uri, Slovenke se sicer na EP pripravljajo od ponedeljka prav v Laškem. Zadnja testna tekma bo nato sledila na istem prizorišču z istim tekmecem v soboto, obe tekmi pa bosta zaprti za gledalce.

Reprezentanco pa čez natanko devet dni nato čaka začetek domačega evropskega prvenstva. Selektor Adžić je na zbor povabil 19 rokometašic, vse najboljše, ki jih trenutno premore Slovenija. Uvodni trening so zaradi lažjih težav s poškodbami izpustile Ana Gros, Barbara Lazović in Nataša Ljepoja. Prva, sicer kapetanka reprezentance, je prvič z ekipo trenirala v torek, v sredo pa sta se na parketu soigralkam pridružili še preostali manjkajoči igralki.

V zadnjih dneh pred EP bodo Slovenke del priprave opravile skupaj s Hrvaticami. V četrtek se bosta reprezentanci prvič pomerili na pripravljalni tekmi, v petek opravili skupen trening, v soboto pa bo sledil še drugi preizkus. Slovenke so se s Hrvaticami skupaj pripravljale že lani pred svetovnim prvenstvom v Španiji.

“Hrvaška je pravšnja tekmica za zadnja preizkusa pred evropskim prvenstvom, saj ima nekaj igralk s karakteristikami, ki jih naša reprezentanca nima. Ti tekmi sta dogovorjeni s točnim namenom, dobro nam bosta koristili,” je za Rokometno zvezo Slovenije pojasnila Branka Mijatović, pomočnica selektorja Adžića. Hrvatice so bile pred letom dni v Poreču boljše z 28:24 in 29:21, nato pa so Slovenke na uvodni tekmi SP Črnogorke ugnale z 28:18.

“Zbrali smo se z velikim navdušenjem, vsi že komaj čakamo na začetek prvenstva. Dve leti se pripravljamo na to, kar nas čaka v prihodnjem tednu. Že od prvega dne dobro treniramo, zato verjamem, da bomo na tekmi s Hrvaško kar najbolj pripravljeni. Pripravljalne tekme so pomembne za samozavest ekipe in za čim boljši občutek pred začetkom velikega tekmovanja,” pa je dogajanje pospremila Tjaša Stanko. Njena podoba je v Celju, kjer slovensko reprezentanco med 4. in 8. novembrom čakajo uvodne tri tekme EP, tudi na posebnem odštevalniku v središču mesta, na zaslonu se je danes prvič pokazalo enomestno število dni do začetka tekmovanja.

Letošnje EP za rokometašice bo 15. tovrstno tekmovanje. Slovenija ga bo začela v skupini B, ki jo bo gostila celjska dvorana Zlatorog. Uvodoma se bo v petek pomerila z Dansko. Dva dni kasneje sledi obračun s Švedsko, 8. novembra pa še s Srbijo. Celje bo sicer eno izmed štirih prizorišč prvega dela tekmovanja. V Sloveniji bo tekmovanje potekalo še v Ljubljani, preostali dve prizorišči sta Skopje in Podgorica. Slovenska in makedonska prestolnica bosta gostili tekme drugega dela, v katerega bodo napredovale po tri reprezentance iz skupin prvega dela. Končnica z vsemi tekmami za razvrstitev od prvega do šestega mesta bo potekala v Ljubljani.

Foto: Sportida.com
Vir. STA

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več