single
[6]
165935

Tjaša Kotnik in Maja Marolt do srebra v Ljubljani

Avtor: Klemen Verlič
1. 8. 2022, 08.24

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Maja Marolt sta na turnirju svetovne serije v Ljubljani osvojili srebrno odličje. V finalu sta morali sinoči na Kongresnem trgu priznati premoč Kitajkama Zhu Lingdi in Wang, ki sta slavili z 21:19, 22:24 in 15:12.

“Zdaj, takoj po tekmi, je prisotnega nekaj razočaranja, saj se zavedaš, kako blizu si bil zmagi. A glede na to, da pred tem turnirjem nikoli nisva zaigrali skupaj, da sva prišli tako daleč, najprej z zmago v skupini, nato še z zmagama v četrtfinalu in polfinalu ter če pogledava še dobro igro v finalu, se vidi, da sva vseskozi uspeli držati visoko raven. Z rezultatom sva zares lahko izjemno zadovoljni,” je po tesnem porazu v finalu povedala Tjaša Kotnik.

Maja Marolt je tik pred zdajci zamenjala Tajdo Lovšin, sicer stalno partnerico Kotnikove. Zanjo je bil to šele prvi nastop na turnirjih svetovne serije, pred turnirjem si je želela uvrstitve v četrtfinale, na koncu pa se je zelo razveselila srebra.

“S tem, kar sva prikazali, sem zelo zadovoljna. Kitajki sta zelo dobri in sta si zmago zaslužili. Naju so zmage stale napake, na podlagi katerih sta tekmici na koncu naredili razliko. A če ocenim celoten turnir, sva igrali zares dobro. Ponosna sem na najino igro in na ta uspeh,” pa je povedala Maja Marolt.

Slovenki sta si finalni nastop zagotovili potem, ko sta v polfinalu po treh nizih z 2:1 (21:15, 15:21 in 15:10) premagali kitajski predstavnici Xia in Lin.

V drugem polfinalnem obračunu sta bili favorizirani Zhu Lingdi in Wang z 21:15 in 21:13 uspešnejši od Avstralk Johnson in Stevens, ki sta zatem klonili tudi na srečanju za bronasto odličje; Xia in Lin sta slavili z 21:13 in 21:12.

V prvem moškem polfinalu je bilo razburljivo srečanje med Argetincema Amievo in Aveirom, ki sta bila v izločilnih bojih usodna za kar dva naša para, v repasažu za Nejca Zemljaka in Črtomirja Bošnjaka, v četrtfinalu pa za Jana Pokeršnika in Roka Bračka.

Argentinska odbojkarja na mivki sta še enkrat navdušila v dvoboju z Avstralcema Schubertom in Hodgesom, od katerih sta bila boljša z 21:19 in 21:19. Drugo vstopnico za finale sta si z zmago nad Srboma Klasnićem in Kolarićem priigrala belgijska brata Vandecaveye.

V finalu sta Argentonca Amievo in Aveiro ugnala belgijska brata Vandecaveye z 2:1 (21:17, 18:21, 18:16). Brona sta se veselila Avstralca Schubert in Hodges.

V Ljubljani je sicer nastopilo sedem slovenskih dvojic. V moški konkurenci so se, ob že zgoraj omenjenih parih, od nadaljnjega tekmovanja poslovili še Danijel Pokeršnik in Tadej Boženk ter Marin Novak in Matija Primec. Pri ženskah so tekmovanje po prvem delu zaključile Nina Lovšin in Asja Šen ter Špela Morgan in Sara Valenčič.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več