single
[8]
133792

Tina Šutej v Tokiu suvereno do finala v skoku s palico

Avtor: Klemen Verlič
2. 8. 2021, 15.42

Slovenska rekorderka Tina Šutej se je na olimpijskih igrah v Tokiu uvrstila v finale skoka s palico, ki bo v četrtek ob 12.20 po slovenskem času. Na olimpijskem stadionu, kjer potekajo atletska tekmovanja, je v kvalifikacijah, ki jih je zmotil močan dež, preskočila 4,55 m.

Dvaintridesetletna Šutejeva je tekmovala v skupini A in v prvih poskusih preskočila 4,25 m, 4,40 in 4,55 m. Vseh 15 atletinj, ki so preskočile 4,55 m, bo nastopilo v finalu, kjer je običajno 12 tekmovalk.

Tekmovanje je namreč zmotil močan naliv in je bilo za nekaj časa sredi nastopa na višini 4,55 m prekinjeno. Tedaj je bila Šutejeva že prek te višine. Nekdanja mladinska svetovna podprvakinja, ki zadnja leta živi in trenira v Celju, potem ni več skakala.

Prekinitev se je zgodila tik pred nastopom izvrstne Američanke Sandi Morris. Ta je srebrne medalje osvojila tako na OI v Riu de Janeiru, kot na prejšnjih dveh SP leta 2017 v Londonu in leta 2019 v Dohi.

Nekaj tekmovalk je po daljšem čakanju ob prekinitvi z brisačami na glavi zapustilo tekmovališče, nekaj pa jih je ostalo. Tekaške discipline so se sicer tedaj nemoteno odvijale, prekinjen pa je bil tudi finale atletinj v metu diska, kjer so tedaj opravili z drugo serijo.

Kmalu nato so se iz dežja umaknile tudi vse preostale atletinje tako v skoku s palico kot tudi v metu diska, slabe pol ure pozneje pa so se vse vrnile. Ko so nadaljevali kvalifikacije skoka s palico, si je Morrisova kot prva na vrsti v skupini zlomila palico in nato čutila v dimljah močne bolečine. Sledil je neuspešen poskus, tako da Morrisove ne bo v finalu.

Tam pa bo Šutejeva, ki je pred odhodom v Tokio napovedala boj za odličja. Edina atletska finalistka iz Slovenije v Riu de Janeiru pred petimi leti se je v tem letu že izkazala. V poljskem Torunu je 6. marca osvojila srebrno medaljo na dvoranskem evropskem prvenstvu za svoje prvo člansko odličje na velikih tekmovanjih.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Josip Iličić trenira v Sloveniji!...Več

2

VIDEO: Šeško, Ačimović ali Osterc – kateri zadetek vam je ljubši?...Več

3

Simšič po porazu proti KAC-u: Igra je bila enakovredna, zmanjkalo nam je moči v duelih (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več