KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[8]
150339

Tina Šutej na mitingu v Franciji odlično razpoložena

Avtor: Blaž Magdič
15. 2. 2022, 19.26

Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej je v ponedeljek zmagala na mednarodnem dvoranskem mitingu v francoskem Val-de-Reuilu. Preskočila je 4,70 metra, kar je njen najboljši izid sezone.

Šutejeva je to višino premagala v prvem poskusu, druga je bila Belorusinja Irina Žuk, ki je prav tako zmogla 4,70 metra, vendar v tretjem poskusu. Tretje mesto je pripadlo nekdanji svetovni prvakinji Kubanki Yarisley Silva s 4,65 metra.

Slovenka je bila, potem ko je tekmovanje začela pri 4,35 metra, ob koncu v drugem poskusu uspešna na 4,65 metra, zmagovalno višino pa je zmogla v prvo. Na 4,75 m, kar bi bil njen dvoranski rekord, je bila nato trikrat neuspešna.

Šutejeva se je na svetovni lestvici letošnje sezone povzpela na četrto mesto. Na vrhu je Rusinja Anželika Sidorova, ki je 8. februarja v Moskvi preskočila 4,80 metra.

Februarja je Šutejeva sicer že nastopila na mitingu v Ostravi in tam zasedla drugo mesto, premagala jo je le Žukova; Slovenka je takrat tekmo končala s 4,61 metra.

V Zagrebu na troboju Slovenije, Srbije in Hrvaške pa je Šutejeva pred tem prepričljivo zmagala s 4,67 metra, neuspešno pa skušala preskočiti letvico na 4,77 metra.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več