single
[8]
150339

Tina Šutej na mitingu v Franciji odlično razpoložena

Avtor: Blaž Magdič
15. 2. 2022, 19.26

Slovenska rekorderka v skoku s palico Tina Šutej je v ponedeljek zmagala na mednarodnem dvoranskem mitingu v francoskem Val-de-Reuilu. Preskočila je 4,70 metra, kar je njen najboljši izid sezone.

Šutejeva je to višino premagala v prvem poskusu, druga je bila Belorusinja Irina Žuk, ki je prav tako zmogla 4,70 metra, vendar v tretjem poskusu. Tretje mesto je pripadlo nekdanji svetovni prvakinji Kubanki Yarisley Silva s 4,65 metra.

Slovenka je bila, potem ko je tekmovanje začela pri 4,35 metra, ob koncu v drugem poskusu uspešna na 4,65 metra, zmagovalno višino pa je zmogla v prvo. Na 4,75 m, kar bi bil njen dvoranski rekord, je bila nato trikrat neuspešna.

Šutejeva se je na svetovni lestvici letošnje sezone povzpela na četrto mesto. Na vrhu je Rusinja Anželika Sidorova, ki je 8. februarja v Moskvi preskočila 4,80 metra.

Februarja je Šutejeva sicer že nastopila na mitingu v Ostravi in tam zasedla drugo mesto, premagala jo je le Žukova; Slovenka je takrat tekmo končala s 4,61 metra.

V Zagrebu na troboju Slovenije, Srbije in Hrvaške pa je Šutejeva pred tem prepričljivo zmagala s 4,67 metra, neuspešno pa skušala preskočiti letvico na 4,77 metra.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več