single
[11]
170988

Tina Robnik utrpela poškodbo kolena! Manjkala bo kar precej časa

Avtor: Kenny Jan
22. 9. 2022, 12.41

Slovenska alpska smučarka Tina Robnik bo zaradi poškodbe kolena, ki jo je utrpela v sredo pri padcu na treningu na ledeniku Saas Fee v Švici, s smučišč odsotna tri do štiri mesece, kar pomeni, da ne bo nastopila na veleslalomskem uvodu v tekmovalno zimo v Söldnu.

Kot je slovenska tekmovalka sporočila prek družbenih omrežij, si je pri padcu zlomila kost v desnem kolenu (plato tibije) in znova izpahnila ramo. “Na srečo operacija ni potrebna. Po treh do štirih mesecih pričakujemo, da bom nazaj na snegu,” je zapisala 31-letna Lučanka, veleslalomska specialistka, članica slovenske ženske ekipe za svetovni pokal.

Robnikovi so po vrnitvi v Slovenijo v ljubljanskem kliničnem centru poskrbeli za zlom noge, ki so jo skoraj v celoti zavili v mavčno oblogo, je razvidno iz fotografije, ki jo je objavila Robnikova, ko je po zdravniški obravnavi ležala na bolniški postelji.

Z ženskim veleslalomom se bo 22. oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom odprla nova sezona tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju.

V Söldnu, kjer bo 23. oktobra še moški veleslalom, so slovenski kandidati za nastop olimpijski podprvak Žan Kranjec, Meta Hrovat, Ana Bucik, Andreja Slokar, Neja Dvornik in Štefan Hadalin.

Robnikova je v karieri že imela težave s poškodbami. Marca 2018 je utrpela poškodbo levega kolena, zaradi katere je bila dlje časa odsotna. Najhuje se je poškodovala na uradnem treningu smuka pred mladinskim svetovnim prvenstvom leta 2011 v Crans Montani, ko si je pri hudem padcu zdrobila tri vretenca in bila nato dolgo odsotna.

V svetovnem pokalu je najvišje doslej posegla s šestim mestom 15. februarja 2020 na domačem veleslalomu v Kranjski Gori.

Trenutno po poškodbi, ki jo je utrpel na treningu takoj po koncu tekmovalne sezone, okreva član slovenske smukaške ekipe Boštjan Kline, ki naj bi se po najbolj optimističnem scenariju lahko že konec decembra vrnil na sneg.

Kline je 11. aprila na treningu smuka na smučišču Na Žlebeh (Sella Nevea) utrpel odprti zlom desne goleni ter imel po-operativne zaplete zaradi odmrtja tkiva.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Pred kratkim premagal tumor, kmalu za tem dosegel prvenec...Več

2

Za lažje odštevanje do VN Argentine: MXGP se je spomnil na velik dosežek Gajserja (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Grd padec Dončića poskrbel za preplah v Dallasu, Slovenec predčasno zapustil parket...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Neverjetna zgodba: Navijači kluba, ki najbolj ogroža vodilni Bayern, dobesedno krvaveli za njegov obstoj...Več

2

Vrača se Prva liga Telemach: Na ŠTV štiri poslastice v treh tednih...Več

3

Grabić o slabšem jesenskem delu: “Vsebinsko smo bili zadovoljni, rezultatsko ne. Moramo biti potrpežljivi.”...Več