šport TV 1 logo
14:15
Motokros Magazin, VN Lombardije MXGP
šport TV 2 logo
13:45
VN Mantove, 1. dirka MX2
šport TV 3 logo
13:30
Toulouse - Auxerre Ligue 2

Timu Gajserju bo v naslednji sezoni družbo delal Mitch Evans

Avtor: Gregor Kovačič
5. 11. 2019, 15.59

Slovenski motokrosist in prvak v razredu MXGP za sezono 2019 Tim Gajser je v zadnjih dneh popolnoma zaseden z zadevami, ki prvaka čakajo po končani uspešni sezoni. Ena od takšnih je bila gala prireditev HRC Honde v Milanu, kjer so vodilni pri japonskem moštvu razkrili tudi Timovega sovoznika v razredu MXGP za sezono 2020.

V motokros svetu je čas po sezoni tisti, ko za večino voznikov velja prestopni rok. Dolgo časa se je ugibalo, kateri dirkač bo tisti, ki bo v novi tekmovalni sezoni sedel na Hondin motor in bo skupaj s Timom Gajserjem za moštvo doseči čim več dobrih uvrstitev.

Na prireditvi v Milanu se je trlo Hondinih zvezdnikov. Timu Gajserju sta se na odru med drugimi pridružila Mark Marquez (svetovni prvak v MotoGP) in Toni Bou (svetovni prvak TrialGP). Na prireditvi pa je bilo tudi veliko govora o novi pridobitvi v taboru HRC Honde, kar zadeva tekmovanje MXGP. Priložnost so ponudili mlademu Avstralcu Mitchu Evansu, ki se je v pretekli sezoni kalil pri moštvi 114 Honda Motorsports, ki ga vodi legendarna nekdanja motokros voznica Livia Lancelot. Evans je kljub poškodbi, ki mu je odnesla nekaj nastopov na dirkah MX2, uspel nanizati nekaj odličnih voženj. Na zmagovalne stopničke se je uvrstil že na prvi dirki za VN Argentine, podvig med prve tri pa mu je uspel še na VN Portugalske.

Avstralec se novega izziva v karieri zelo veselili: “To da sem del ekipe HRC Honda je zame izpolnitev sanj. Skozi zgodovino so imeli obilo odličnih dirkačev in zdaj sem tudi jaz del te druščine. To je zares neverjetno. Izpolnile so se mi otroške sanje, odkar sem prvič »zajahal« motor sem si želel, da bi enkrat nastopal za tako pomembno moštvo. Komaj čakam, da se vse skupaj začne in da pokažem kaj zmorem v razredu MXGP. Vem, da ne bo lahko, saj v tem razredu nastopa ogromno odličnih voznikov, ampak v Timu Gajserju imam idealnega učitelja, ki točno ve, kako se rečem streže. Upam, da se bom od svetovnega prvaka lahko veliko stvari naučil in da mi bo pri tem v pomoč tudi celotna ekipa Honde. Sedaj se moram osredotočiti na pripravljalno obdobje in storiti vse, da bom že na prvi dirki pripravljen,” je za spletno stran tekmovanja MXGP povedal avstralski motokrosist.

Foto: Mitch Evans

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Supermanov let na Škofijah ni preprečil zadetka...Več

2

Perry in Ukić kot dirigenta igre Zmajev pričakujeta odlično sezono (VIDEO)...Več

3

Državno prvenstvo v trapu polno preobratov, pika na i pa razburljiv finale (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Juve zaradi Korejca zabredel v težave?...Več

2

Herlings šokiral: Ničesar nisem čutil od pasu navzdol...Več

3

BLOG: Eksperiment? Da, a z enormnimi možnostmi za uspeh!...Več