šport TV 1 logo
21:45
Inter - Parma Serie A
šport TV 2 logo
23:15
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Islanders - Washington NHL

Timi Zajc tretji v Titisee-Neustadtu, zmagovalec Dawid Kubacki

Avtor: Marko Premrl
19. 1. 2020, 19.08

Zmagovalec novoletne turneje Dawid Kubacki, ki je dobil že sobotno tekmo smučarskih skakalcev v Titisee-Neustadtu, je do zmage na tem nemškem prizorišču prišel tudi danes. Tokrat je Poljak z 283,3 točke le za tri desetinke ugnal Japonca Ryoyuja Kobayashija na drugem mestu, za slovensko veselje pa je s tretjim mestom poskrbel Timi Zajc (271,6).

Kubackemu je v Neustadtu uspel dvojček, saj je dobil obe tekmi, čeravno je danes zmago slavil le z 0,3 točke naskoka pred Kobayashijem. S tem je poljski junak te sezone prišel do svoje četrte zmage v karieri, tretje v zadnjih 13 dneh, in napovedal popolno veselico prihodnji konec tedna, saj se karavana svetovnega pokala seli v Zakopane, kjer bo v soboto ekipna, v nedeljo pa posamična tekma.

Japonskemu kralju minule zime pa je v tolažbo lahko vsaj zmaga v razvrstitvi Titisee-Neustadt 5; za najboljšega skakalca celotnega vikenda je prejel dodatnih 25.000 evrov denarne nagrade.

Rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu je zadržal Nemec Karl Geiger, ki je bil danes v spremenljivem vetru pred domačimi navijači peti in je še povečal prednost pred Stefanom Kraftom na 83 točk, saj je bil Avstrijec danes enajsti. V letu brez svetovnega prvenstva ali olimpijskih iger je Geiger že napovedal, da je njegov cilj skupna zmaga.

Najboljši Slovenec tega konca tedna je bil Zajc, ki se je po slabšem uvodu v sezono, v strokovnem taboru so od njega vsekakor pričakovali več, kot je pokazal doslej, končno le prebudil. Korak proti vrhu je nakazal že s sobotnim desetim mestom, ki mu je danes dodal še svoje prve stopničke to zimo, skupno pa tretje v karieri in četrte v tej sezoni za Slovenijo.

Med najboljšo deseterico je od Slovencev na današnji tekmi svetovnega pokala končal še Anže Lanišek (264,3 točke), enajsti po prvi seriji, ki je v finalu napredoval na šesto mesto, Peter Prevc (246,3) je bil 18., Cene Prevc (244,5) 19., Domen Prevc (221,8), najboljši Slovenec po polovici tekme, pa je po povsem ponesrečenem finalnem skoku padel s petega na končno 27. mesto.

Brez finala je od slovenske šesterice ostal le Rok Justin. Potem ko je že na sobotni tekmi zgrešil trideseterico, se mu tudi danes nastop ni posrečil, tako da je tekmo končal na 40. mestu.

Svetovni pokal se že naslednji konec tedna seli na Poljsko, kjer skakalce dve tekmi čakata v Zakopanah.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več