single
[15]
97095

Timi Zajc na Kulmu za las ob zmago

Avtor: Gregor Kovačič
15. 2. 2020, 13.09

Poljski smučarski skakalec Piotr Žyla (418,5 točke) je zmagovalec prve tekme svetovnega pokala v poletih to zimo v Bad Mitterndorfu. Na letalnici na Kulmu se je med Slovenci odlično znašel Timi Zajc, četrti po prvi seriji, ki je za zmagovalcem zaostal le za 0,3 točke. Tretji je bil vodilni v svetovnem pokalu Avstrijec Stefan Kraft (414,6).

V finalu so nastopili še štirje slovenski skakalci. Anže Lanišek (379,7) je končal na 17. mestu, Jurij Tepeš (368,4) na 20., Žiga Jelar (361,2) na 23., Domen Prevc (357,1) pa na 25. mestu.

Presenetljivo ga je danes polomil rekorder letalnice na Kulmu in svetovni prvak v poletih na tej napravi Peter Prevc, ki je končal zunaj finala na 33. mestu. Tudi Anže Semenič se danes ni izkazal, zasedel je 45. mesto.

Organizatorji prvih smučarskih poletov to zimo so imeli v petek precejšnje težave z vetrom, tako da so odpovedali oba treninga in kvalifikacije. Danes so skakalci pred tekmo, nastopilo je vseh 53 s startnega seznama, opravili le eno serijo za trening.

Poleg tekem na Kulmu, v nedeljo bo še ena preizkušnja z začetkom ob 11. uri, je to sezono v svetovnem pokalu na koledarju le še ena letalnica – v Vikersundu -, kar pomeni, da bo za mali kristalni globus treba dobro leteti že ta vikend.

Za konec sezone pa se bodo skakalci na letalnici tradicionalno zbrali še v Planici, ko jih od 20. do 23. marca čaka še glavni vrhunec, SP v smučarskih poletih.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več