šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Cagliari - Genoa Serie A
šport TV 2 logo
20:40 V ŽIVO
Strasbourg - Nantes Ligue 1
šport TV 3 logo
19:55 V ŽIVO
Auxerre - Troyes Ligue 2

Timi Zajc danes zadovoljen, za jutri računa na stopničke

Avtor: Marko Premrl
22. 3. 2019, 19.47

Na prvi tekmi planiškega trojčka finala sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih je bil med domačimi skakalci najboljši Timi Zajc, ki je pristal tik za zmagovalnim odrom. Čeprav je zgrešil stopničke, je bil po tekmi s svojim nastopom zelo zadovoljen, v prvi seriji je z 240 metri dosegel tudi nov osebni rekord, rdeča črta je bila njegov cilj.

“Res sem zelo zadovoljen, ne glede na to, da na koncu ni bilo stopničk. Če bi me že včeraj pred tekmo kdo o tem vprašal, niti najmanj nisem pomislil na stopničke. Dokler bom letel tako daleč, da bom iz poleta v polet presenečal sam sebe, bo vse popolno,” je po predzadnji posamični tekmi sezone od zadovoljstva sijal komaj 18-letni skakalec in pojasnil, zakaj pred tekmo ni želel razmišljati o stopničkah: “Mislim, da ne bi bilo smiselno imeti stopničk v glavi. Za nameček prejšnji teden nisem bil ravno v formi in je bilo vprašanje, kako se bom znašel na letalnici. Ta vikend imam bolj pred očmi, kako daleč bom letel, kot pa, kateri bom.”

O izjemnem prvem poletu je dejal, da je bil naravnost neverjeten. “Polet mi je zelo dobro uspel. Tudi razmere v zraku so bile še kar v redu, res nekaj neverjetnega. Zadnjo rdečo črto sem zdaj dosegel, do 250 metrov pa je še kar nekaj prostora,” je v smehu dejal Zajc in dodal: “Mogoče mi bo tudi to uspelo.”

Zajc je dokazal, da se je z lepotico bratov Gorišek, na kateri nastopa prvič v karieri, takoj dobro ujel, saj je do zdaj vse, kar si je začrtal, tudi dosegel. “To je zelo dobro. Ne glede na to, da sem proti koncu sezone malo popustil, se nimam za pritoževati. Ta vikend moram še dobro oddelati, pa bo vsega konec.”

Mladi skakalec je dodal, da je pravi čar letalnic lovljenje daljav. “Saj to je čar letalnice, da kam poletiš. Magična meja 250 metrov je še kar daleč, pa tudi razmere se ti morajo ‘poklopiti’. A če narediš pravi skok, je tudi to mogoče. Komaj čakam jutri, ko bo tekma zjutraj in bo malo več sonca – spet bo zame nor dan. Neke prave želje po 250-metrski znamki nimam, ampak vsakič, ko dosežeš rekord, imaš novo motivacijo, da poletiš še dlje.”

Pred sobotno moštveno preizkušnjo se strinja, da je z reprezentančnimi kolegi Domnom in Petrom Prevcem ter Anžetom Semeničem – selektor Gorazd Bertoncelj je določil, da bo nastopila ista četverica kot minuli konec tedna v Vikersundu, ko je Slovenija zmagala – med favoriti.

“Smiselno je računati na stopničke jutri. Prejšnji teden smo pokazali, da smo lahko tudi na prvem mestu. Če štirje dobro poletimo, nam lahko uspe,” je sklenil Zajc, ki je danes na smučeh prečrtal še eno številko in zapisal novo – 240.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Kurtić junak SPAL-a, v 92. minuti premagal Lazio...Več

2

Gerčar: Konec, zaključujem kariero!...Več

3

Veliki up evropskega rokometa v nekaj tednih vzljubil življenje v Celju (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sarma z “doživljenjsko” pogodbo brez povišice...Več

2

Španci poročajo: Slačilnica Barce je tempirana bomba...Več

3

Špela Motaln: Najlepše je videti slovenske navijače, himno… (video)...Več