šport TV 1 logo
22:00
Slovenija - Finska IIHF SP elitne divizije 2015
šport TV 2 logo
23:15
Lazio - Juventus Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Rangers - Minnesota NHL

Timi Zajc bo tudi danes na Kulmu napadal vrh

Avtor: Marko Premrl
16. 2. 2020, 08.06

Slovenski smučarski skakalec Timi Zajc je zablestel že na prvi tekmi svetovnega pokala v poletih to zimo v Bad Mitterndorfu in v soboto na letalnici na Kulmu zgolj za 0,3 točke zaostal za zmago. Za današnjo tekmo, ki se bo s prvo serijo začela ob 11. uri, je napovedal nov pohod na zmagovalni oder.

“Škoda tistih treh desetink točke za zmago, a nimam si česa očitati. Vsake stopničke so za mene vredne zlata. Danes sem zelo užival in jutri bom to skušal le ponoviti,” je po sobotnem drugem mestu, svojem največjem uspehu v sezoni, napovedal Zajc.

Na prvi tekmi so do točk prišli še štirje slovenski skakalci Anže Lanišek (17. mesto), Jurij Tepeš (20.), Žiga Jelar (23.) in Domen Prevc (25.), medtem ko precejšnja dolžnika za današnjo tekmo ostajata z 244 metri rekorder naprave na Kulmu in svetovni prvak v poletih na tem avstrijskem prizorišču Peter Prevc ter Anže Semenič, ki sta oba ostala zunaj finala.

Poleg tekem na Kulmu je to sezono v svetovnem pokalu na koledarju le še ena letalnica – v Vikersundu -, kar pomeni, da je za mali kristalni globus treba dobro leteti že ta vikend.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več