šport TV 1 logo
22:15
Brescia - Inter Serie A
šport TV 2 logo
21:30
Lecce - Juventus Serie A
šport TV 3 logo
21:00
PSG - Nantes Ligue 1

Tim Gajser in Jan Pancar nadaljujeta s prilagojenimi treningi

Avtor: Klemen Verlič
21. 3. 2020, 09.37

Tim Gajser in Jan Pancar sta za AMZS povedala, da sta se prilagodila razmeram in pridno nadaljujeta s treningi, ki potekajo v omejenem obsegu, a nič manj zavzeto ali manj intenzivno.

Aktualni svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser je na prvih dveh preizkušnjah nove sezone na dirkah za VN Velike Britanije in VN Nizozemske obakrat stal na stopničkah za zmagovalce. Na obeh dirkah je pristal na drugem mestu za Jeffreyem Herlingsom, skupaj pa je zbral 85 točk, kar je vzel za dober temelj, da trdo prigarani naslov najboljšega motokrosista na svetu iz lanske sezone, v nadaljevanju ubrani. A načrte mu je prekrižala pandemija koronavirusa, ki je vsa športna tekmovanja širom sveta močno zamaknila oziroma poskrbela za temeljito prevetritev koledarja dirk svetovnega prvenstva. S tem se sooča tudi Jan Pancar, ki vozi v razredu MX2. Na zadnji dirki v Valkenswaardu je osvojil prvo točko v novi sezoni in se je nadejal, da bo lahko v prihodnje še stopnjeval formo ter se z novim moštvom redno uvrščal med dobitnike točk svetovnega prvenstva predvsem na dirkah po Evropi. V pogovoru za AMZS pa sta oba dirkača zaupala, kako se prilagajata na prekinitev tekmovanj.

Kaj za vaju pomeni preložitev dirk – to najbrž prekine ustaljeni tekmovalni ritem. Kako se s tem soočata?

Tim: Vse skupaj je nekoliko nenavadno, saj smo že odpeljali dve dirki, zdaj pa je pred nami ta dolga pavza. To spremeni vse načrte ter seveda treninge in tekmovanja. Upam, da se bo stanje kmalu izboljšalo in da se bomo lahko vrnili na motorje ter naprej tekmovali.
Jan: Definitivno je to zelo neobičajna situacija, ki pa se ji je potrebno prilagoditi. Ampak za vse je enako, zato bom ta čas s pridom uporabil, da bom fizično pripravljenost dvignil še na višjo raven.

Kaj počneta v teh dneh, ko imata več »prostega« časa? Kako potekajo treningi, druge priprave?

Tim: Časa je res malo več. Preživljam ga doma, tako kot vsi. Tega nisem navajen, saj običajno v tem času potujemo, trdo treniramo na motorju, testiramo ali tekmujemo. Treningi ostajajo, ampak načrt treningov se je spremenil. Vseeno ni popuščanja, saj treniram še vedno “na polno”.
Jan: Treniram kot ponavadi oziroma malo več delam vaje za fizično pripravljenost, ki jo želim še popraviti in tu vidim priložnost. Najboljši trening so tekme, ampak teh žal ne bo kar nekaj časa. Zagotovo to ni prijetno, a druge izbire ni. Potrebno se je prilagoditi nastali situaciji.

Imata stike morda s člani drugih moštev? Kako se oni odzivajo na nastalo situacijo?

Tim: Komuniciram predvsem s člani moje ekipe. Čakam in upam pa kmalu predvsem na dobre novice. (smeh)
Jan: Nimam pretirano veliko stikov z drugimi. Spremljam pa socialna omrežja in opazil sem, da se je tudi ostalim malo podrl ritem.

Foto: Sportida.com
Vir: AMZS

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več