pismo ikona
šport TV 1 logo
06:45
Hellas Verona - Torino Serie A
šport TV 2 logo
06:45
Lyon - Rennes Ligue 1
šport TV 3 logo
06:45
Toronto - Edmonton NHL

Tim Gajser: Motivacije je veliko, lahko bi treniral trikrat na dan

Avtor: Gregor Kovačič
26. 2. 2019, 11.49

Dolge priprave so končane, sezona se začenja zares. Tim Gajser bo v nedeljo začel novo sezono svetovnega prvenstva v motokrosu, v argentinskem Neuquenu bo kot edini Slovenec nastopil v elitnem razredu MXGP.

Gajser je lani imel smolo ob začetku sezone, zaradi poškodbe je izpustil uvod, zlom čeljusti pa je imel posledice še precej časa. Na koncu je lani iztržil končno četrto mesto, osemkrat je bil na stopničkah. Letos upa, da bo šlo bolje, začetek je vsekakor bolj obetaven.

“V zadnjih dveh letih mi je manjkalo pravo pripravljalno obdobje. Vesel sem, zadovoljen, dobro se počutim na motorju in to je pomembno, preden se začne zares. Zaenkrat gre vse v pravo smer, zadovoljen sem s tem, kaj delam. Spet uživam na motorju. Smo na pravi poti,” je na predstavitvi motokrosistov pred novo sezono v Ljubljani dejal Gajser.

Honda se mu že nekaj časa prilagaja, Japonci naredijo motor, ki mu najbolj ustreza, tudi z modelom za 2019 je slovenski dirkač zelo zadovoljen. “Oktobra smo naredili prva testiranja, od takrat, ko smo ga nastavili, smo spremenili le nekaj malenkosti. Motor mi je res všeč, Honda je dala vse do sebe, da smo naredili motor, kot si ga želim.” S tem, kaj vozijo tekmeci, pa se tudi ne obremenjuje: “Ne gledam preveč drugih motorjev. Izboljšave so vsako leto, vsaka tovarna skuša narediti čim boljši motor. Honda naredi vse, za kar jih vprašam. Po sezoni se pogovorimo, povedal sem nekaj primerov, kjer mislim, da bi lahko napredovali. Motor je deloval, kot sem si želel.”

Neuquen v Argentini bo prva postaja nove sezone. Gajser se dirke vseli, saj pravi, da mu teren ustreza. Ker je prva v sezoni, bo pri vseh v karavani še malo nervoze. “Pričakujem, da bo malo nervoze, saj je prva tekma. Pozitivno je, da sem odpeljal tri pripravljalne tekme v Italiji, da sem videl, kje je še treba delati in napredovati. Proga mi je všeč, starti bodo zelo pomembni. Če si na startu spredaj, odpelješ svojo tekmo, to pa je zelo pomembno,” razmišlja Gajser.

A vseeno je dirka nekaj povsem drugega kot treningi, s katerimi je bil polno zaposlen zadnje tri mesece: “Veselim se te prve dirke, ker komaj čakam, da se začne. Sezona je zelo doga, pridno treniramo vsak dan in ko to počneš tri mesece, komaj čakaš, da se začne. Mislim, da je letos koledar kar dober, Kitajska bo prvič in se veselim teh tekem.”

Zdaj, ko ni težav s poškodbami in ko je motor tako dober, je pravo veselje dirkati. Gajser priznava, da že nekaj let ni tako užival. “Motivacija je letos povsem drugačna. Zelo sem motiviran, lahko bi treniral trikrat na dan. To je manjkalo v zadnjih treh letih. Zdaj se je vrnilo, priprave so bile v redu. To te naredi bolj samozavestnega. Veš, da si naredil, kar moraš narediti in lahko greš v sezono samozavestno.”

V pripravah na sezono je odvozil tudi tri dirke italijanskega prvenstva, vrnil se je tudi na prizorišče v Mantovi, kjer je lani hudo padel in si zlomil čeljust. Pravi, da strahu ni bilo, vendar je bilo vseeno še nekaj nelagodja, ko je prvič prevozil mesto padca.

“Bilo je težko, malo sem spal zadnjo noč. To skušaš odriniti na stran, to je bilo lani, to je preteklost. Skušal sem na to ne misliti, čeprav sem v prvem krogu imel v glavi sliko padca. A to skušaš dati vstran, da te ne moti.”

O tem, kdo bo favoriti pred SP, pa je Gajser precej diplomatski. Sebe seveda ne more izvzeti, poudarja pa, da je krog kandidatov za najvišja mesta širok: “Cairoli je imel vrhunsko priprave, dodal bi še Febvreja, ki je zelo dobro pripravljen, Paulin tudi … ogromno se nas lahko bori za najvišja mesta.”

Prva dirka bo na sporedu v nedeljo, v razredu MXGP se bodo tekmovalci na progo pognali ob 17.00. 

Foto: AMZS, Sportida.com

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več