single
[1176]
165448

Tim Gajser lahko svetovni prvak postane že naslednji teden na Švedskem

Avtor: Klemen Verlič
27. 7. 2022, 11.59

Tim Gajser ima pred zadnjimi štirimi tekmami sezone v skupni razvrstitvi 122 točk prednosti pred zasledovalci, kar pomeni, da ob svojih izjemnih vožnjah in napakah konkurentov nov naslov svetovnega prvaka lahko osvoji že na VN Švedske.

Tim Gajser, HRC Honda

Z izjemnimi vožnjami v letošnjem svetovnem prvenstvu si je Tim Gajser privozil prednosti, ki jo bodo njegovi tekmeci do konca sezone zelo težko izničili. Slovenski as letos dokazuje, da nima konkurence, kar potrjuje tudi stanje v skupnem seštevku elitnega razreda MXGP. Gajser ima namreč pred drugim Švicarjem Jeremyjem Seewerjem kar 122 točk.

Teoretične možnosti za naslov prvaka imajo še tretji Španec Jorge Prado, ki zaostaja 140 točk, četrti Nizozemec Glenn Coldenhof s 163 točkami zaostanka in peti Francoz Maxime Renaux, ki si je nabral 164 točk zaostanka. Kljub visoki prednosti Tim Gajser vseeno želi prvenstvo čim prej dokončno odločiti v svojo korist. Z dvema odličnima vožnjama pa mu to lahko uspe že naslednji konec tedna.

V primeru, da bo Tim Gajser najhitrejši v obeh vožnjah VN Švedske, bo na svoj račun dodal novih 50 točk. S tem bi možnosti za naslov teoretično ohranila le Seewer in Prado. Švicar bi za obstanek v boju na Švedskem potreboval vsaj 22 točk oziroma eno drugo mesto. Prado bi jih za izenačenje z Gajserjem potreboval vsaj 40 oziroma dve tretji mesti ali eno drugo in eno četrto mesto. V primeru odstopa na eni od voženj na Švedskem bi Španec ostal brez možnosti za naslov, Seewer pa bi v drugi vožnji moral končati kot vsaj drugi, če ne bi Tim Gajser že postal svetovni prvak.

Slovenski šampion bi z visoko uvrstitvijo naslednji konec tedna svoje konkurente tako lahko postavil v še bolj neugoden položaj. Če mu bo to tudi uspelo, pa boste lahko preverili 7. avgusta na ŠPORT TV.

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Nalet, ki odmeva še v dnevih po tekmi! Branilec Olimpije tekmeca pospravil na klop...Več

2

VIDEO: Prestop, ki je zaznamoval bundesligaško poletje...Več

3

Gajser s popolno dirko do zmage na VN Velike Britanije (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Koper v Ljudskem vrtu Mariboru zadal tretji zaporedni prvenstveni poraz (VIDEO)...Več

2

Koliko jih bo Šeško moral zabiti, če želi postati najboljši slovenski bundesligaški strelec vseh časov?...Več

3

Studio Šport TV: “Primer Rogaška? Nekdo bo moral prevzeti odgovornost!” (VIDEO)...Več