single
[1176]
203327

Tim Gajser komaj čaka preizkušnjo v Maggiori, kjer je vedno rad dirkal

Avtor: Blaž Magdič
15. 9. 2023, 11.33

Svetovno prvenstvo v motokrosu se v nedeljo, 17. septembra, nadaljuje v italijanski Maggiori. Z licenco AMZS bodo nastopili Tim Gajser v razredu MXGP ter Jan Pancar in Jaka Peklaj v razredu MX2. Neposredni prenos dirke si boste lahko od 12. ure dalje ogledali na Šport TV 1.

Pred motokrosisti sta le še dve dirki za svetovno prvenstvo. V Maggiori bo Gajser spet poskušal poseči na vrh. V Afyonkarahisarju pred 14 dnevi je prvič po letu dni in po vrnitvi po poškodbi spet stal na najvišji stopnici odra za zmagovalce in slavil 44. zmago v karieri.

“Po dirki v Turčiji se zagotovo zelo veselim dirke v Maggiori. Proga mi je zelo všeč, ob njej pa se vedno zbere veliko gledalcev, ki so vedno zelo glasni in jih je med dirkanjem lahko slišati po progi. Zavedam se, da bo težko ponoviti uspeh z zadnje dirke, a poskusil bom, na progi v Maggiori sem se vedno dobro odrezal,” je pred novo preizkušnjo v Italiji optimističen Gajser.

V nižjem razredu MX2 bosta AMZS in Slovenijo zastopala Jan Pancar, ki je v Turčiji pred dvema tednoma zasedel 12. mesto in mu ni uspela vrnitev med najboljšo deseterico v skupnem seštevku (trenutno ima 321 točk in je na 11. mestu), ter Jaka Peklaj, za katerega bo to po dirki za Veliko nagrado Turčije druga preizušnja na najvišji ravni in s tem dobra priprava za bližajoči se Pokal narodov v motokrosu, ki bo od 6. do 8. oktobra v francoskem Erneeju.

Peklaj bo namreč po izboru selektorja Saše Kraglja ob Gajserju (MXGP) in Pancarju (MX2) tretji član slovenske reprezentance – nastopil bo v razredu MX Open.

MXGP, VN Italije, nedelja ob 12.00 na Šport TV.

 

Foto: Sportida.com
Vir: AMZS

Zadnje video vsebine

1

Herlings kritičen do komisarjev: V takšnih razmerah je rumeno zastavico skoraj nemogoče videti (VIDEO)...Več

2

Matej R. Mavrič: “V Sloveniji imamo talentirane igralce in trenerje, dajmo jim priložnost” (VIDEO)...Več

3

Studio ŠTV: Leverkusen je najlepša nogometna zgodba letošnje sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Na Lookmana bomo poslej gledali drugače...Več

2

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

3

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več