single
[1176]
167319

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
14. 8. 2022, 16.45

Tim Gajser je na drugi dirki VN Finske končal na 7. mestu in osvojil svoj četrti naslov svetovnega prvaka razreda MXGP. Na prvi dirki je Makolčan zasedel 6. mesto, njegov največji tekmec Seewer je bil četrti. A še vedno je razlika med njima bila kar 112 točk. Ta je po drugi dirki štela 104 točke. 25-letnik je na koncu osvojil skupno 6. mesto in se razveselil svojega petega naslova prvaka v vseh razredih motokrosa.

Tim Gajser, HRC Honda

Gajser je letošnjo sezono začel z jasno namero, da po letu 2020 znova osvoji naslov. Od uvodnih sedmih dirk je slavil na šestih, le na VN Portugalske je zasedel 2. mesto. V Španiji, na Sardiniji in v Franciji je forma padla, tudi zaradi težav z boleznijo in 25-letnik je zabeležil eno sedmo in dve četrti mesti. V Nemčiji in Indoneziji se je znova povzpel na najvišjo stopničko.

Temu je sledila VN Češke, kjer je Gajser končal na 3. mestu, nato pa je v Flandriji izenačil najslabši rezultat v sezoni, ko je končal na sedmem mestu. Prejšnji teden je imel prvo priložnost, da potrdi nov naslov, a mu je to preprečil najbližji tekmovalec Jeremy Seewer, ki je slavil na Švedskem, medtem ko je Gajser končal na drugem mestu.

VIDEO: Zadnji krog Gajserja in slavje s šampanjcem!

Video is not available for your country.

Na VN Finske je zmagal Glenn Coldenhoff, drugi je bil Jeremy Seewer, tretji pa Maxime Renaux.

Do konca sezone sta na vrsti še dve dirki. Sprva se karavana naslednji teden seli nazaj v Francijo za VN Charente Maritime. Sezona se zaključi v prvem tednu septembra v Turčiji.

Foto: HRC Honda
Video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več