šport TV 1 logo
14:30
Napoli - Juventus Serie A
šport TV 2 logo
16:00
PSG - Bordeaux Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Montreal - Columbus NHL

Tim Gajser bo moral na nadaljevanje sezone še počakati

Avtor: Klemen Verlič
12. 5. 2020, 11.46

Najboljšim motokrosistom na svetu, tudi svetovnemu prvaku Timu Gajserju, so zaradi epidemije novega koronavirusa danes spet spremenili koledar sezone 2020. Po novem se bo ta nadaljevala šele 2. avgusta. Na ta datum so namreč prestavili dirko v Rusiji, ki bi morala biti po prejšnji različici v začetku julija.

Svetovno prvenstvo v motokrosu je eno redkih tekmovanj v avto-moto športih, ki se je v tej sezoni že začelo, medtem ko večina motoriziranih športnikov na dveh in štirih kolesih še čaka na razplet koronakrize. A po prvih dveh dirkah v začetku marca se je ustavilo, pandemija pa je preprečila nadaljevanje sezone.

Vodstvo tekmovanja je pozneje že večkrat spreminjalo koledar, prestavljalo dirke v drugo polovico leta in nazadnje ustvarilo izjemno zgoščen urnik dirk. Toda zaradi razširjenosti epidemije v Rusiji je bilo jasno, da nazadnje postavljeni datum dirke v Orljonoku verjetno ne bo zdržal, kar se je danes potrdilo.

Tako so danes dirko v Rusiji s 5. julija prestavili na 2. avgust, preizkušnjo v Latviji v Kegumsu pa z 12. julija na 9. avgust.

Ta datuma sta bila pred tem sicer rezervirana za dirki v Belgiji in Nemčiji, ki sta zdaj tudi prestavljeni; belgijski Lommel bo tako gostil tekmovanje predvidoma 25. oktobra, nov datum za nemško dirko še iščejo, prav tako sta še terminsko odprti Češka in Imola.

Sezona pa bo krajša, saj so morali že poseči po prvih odpovedih: tako v koledarju za letos ni več VN Italije v Maggiori in VN Francije v St. Jean d’Angelyju.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več