Tiger Woods ob nesreči vozil med 130 in 140 km/h

Avtor: Marko Premrl
7. 4. 2021, 20.44

Ameriški zvezdnik golfa Tiger Woods je tik pred prometno nesrečo, ki se je zgodila v Ranchos Palos Verdesu v Los Angelesu 23. februarja, vozil med 130 in 140 km/h, je na današnji tiskovni konferenci sporočil lokalni šerif okrožja Alex Villanueva. Razlog za nesrečo je torej neprilagojena hitrost v območju, kjer je omejitev 70 km/h.

“Primarni vzrok nesreče je bila neprilagojena hitrost, ki ni bila varna za razmere na cesti. S takšno hitrostjo ni bilo mogoče izpeljati ovinka. Ocenjena hitrost je bila nekje med 130 in 140 km/h v območju z omejitvijo 70 km/h,” je dejal Villanueva.

Kot je pokazala uradna preiskava, ni bilo nobenih znakov okvare na avtomobilu ali ostalih zunanjih dejavnikov, ki bi vplivali na vozne lastnosti terenskega vozila.

Kapitan James Powers je na tiskovni konferenci dejal, da je vozilo tik pred nesrečo še nekoliko pospešilo, kar lahko nakazuje, da je Woods v tistem trenutku pomotoma pritisnil na stopalko za plin. Powers je dodal, da preiskovalci na kraju nesreče niso preverili Woodsovega telefona ali mu odvzeli krvi, saj “ni bilo dokazov o vožnji pod vplivom nedovoljenih substanc ali morebitni zastrupitvi”.

Preiskovalci so 31. marca, dober mesec dni po nesreči, v izjavi za javnost dejali, da so odkrili vzrok nesreče, a da zaradi vpletenih oseb v prometni nesreči tega ne smejo razkriti. Woods je nato prostovoljno dovolil javno objavo rezultatov preiskave.

Petinštiridesetletni Woods je bil 23. februarja vpleten v hudo prometno nesrečo v okolici Los Angelesa, po kateri so ga morali v bolnišnici operirati. Iz bolnišnice Harbor UCLA, kjer so operacije opravili, so takrat sporočili, da so z operacijami oskrbeli več odprtih zlomov desne noge, pri čemer so golenico utrdili s ploščico, gleženj pa z vijaki.

Izposojen avtomobil 15-kratnega zmagovalca največjih golfskih turnirjev se je po udarcu ob rob cestišča večkrat prevrnil po hribu navzdol. Iz močno poškodovanega vozila so ga rešili gasilci, Woodsa pa so zaradi hudih poškodb odpeljali v bolnišnico. Ob nesreči je bil sicer Woods pri zavesti, potem ko so ga gasilci rešili iz zverižene pločevine terenskega vozila.

Preiskovalci nesreče so dan po njej dejali, da ameriški golfist ne bo kriv nepremišljene vožnje. Kasneje je Villanueva sicer dodal, da bi lahko Woods ob dodatnih izsledkih preiskave odgovarjal kvečjemu za manjša prekrška prehitre vožnje ali nepozornosti med obvladovanjem vozila.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več