šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Torino - Atalanta Serie A
šport TV 2 logo
20:25 V ŽIVO
Joventut - Zaragoza Španska liga
šport TV 3 logo
20:45 V ŽIVO
Aspen, Ski Slopestyle, moški X Games

Težave organizatorjev OP Avstralije se stopnjujejo, prestavljen tudi dvoboj Juvanove

Avtor: Marko Premrl
15. 1. 2020, 16.18

Organizatorji odprtega prvenstva Avstralije se spopadajo z vse večjimi težavami. Potem ko je v torek teniške igralce motila predvsem onesnaženost zraka zaradi požarov, so današnji spored kvalifikacij prvega turnirja za grand slam prestavili zaradi neviht. Med prestavljenimi na četrtek je tudi dvoboj Slovenke Kaje Juvan.

Tudi drugi dan kvalifikacij se organizatorji v Melbournu spopadajo s težavami, ki so posledica višje sile. Predviden začetek drugega dne so zaradi požarov ter posledično gostega dima in onesnaženega zraka prestavili na popoldanski čas. Zatem so po nekaj odigranih dvobojih v obeh posamičnih konkurencah organizatorje zmotile še nevihte.

Slednje so zajele predvsem vzhodni del Avstralije, s seboj pa prinašajo tudi dobre obete, saj bi se lahko zmanjšala vsebnost nevarnih prašnih delcev v ozračju. Ni pa jasno, kako bodo vplivale na razvoj obsežnih gozdnih požarov, ki so zajeli velik del dežele tam spodaj.

Organizatorji so se zaradi dogajanja znašli v novih težavah glede urnika izvedbe kvalifikacij. Za danes jim ni preostalo drugega, kot da preostali spored drugega dne prestavijo na četrtek.

Svoj dvoboj prvega kroga bi danes morala odigrati tudi Kaja Juvan. Devetnajstletna Ljubljančanka se bo po novem tako z Gruzijko Jekaterine Gorgodze pomerila v četrtek zgodaj zjutraj. Doslej se še nista pomerili med seboj.

Poleg prestavljenega sporeda se organizatorji v teh dneh ukvarjajo še z zaskrbljenimi igralci, ki tožijo nad onesnaženostjo zraka. Slovenka Dalila Jakupović je v torek zaradi težav z dihanjem celo predala obračun prvega kroga kvalifikacij. Podporo so ji izrazili številni igralci in igralke, ki so v teh dneh v gostem dimu in posledično zdravju nevarnem zraku morali odigrati svoje obračune.

V drugi krog kvalifikacij se je od Slovencev uvrstil Blaž Kavčič, ki bo v četrtek za preboj v zadnji krog igral proti Nemcu Petru Gojowczyku. Blaž Rola je v torek izpadel.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več