single
[2]
219278

Tekma sezone: Ratnik in Zec, slovenska branilska prihodnost, eden o drugem (VIDEO)

Avtor: Žiga Ikič
2. 3. 2024, 07.43

V luči nogometnega spektakla med Olimpijo in Celjem, smo pokukali v drobovje zakulisnega dogajanja. Tam najdemo dva ključna moža svojih ekip, sicer reprezentančna soigralca, ki skrbita, da mreži Olimpije oziroma Celja doživljata kar najmanj stresa.

Slovenski nogomet ima po tradiciji odlične vratarje, očitno pa bomo v prihodnje imeli tudi izjemne branilce. Znanilca nove generacije sta Marcel Ratnik in David Zec, ki sta svoji prvi članski reprezentančni tekmi odigrala v ZDA.

Stebra obrambe Olimpije in Celja bosta tokrat odigrala tekmo leta! Ta besedna zveza ni zrasla zgolj na zeljniku medijev, ta izraz uporabljajo tudi glavni akterji derbija vrha lestvice. Strokovnjaki pogosto uporabijo rek, da sredina terena zmaguje tekme, a lovorike in naslove prinaša obramba. Tega se še kako dobro zavedata poveljnika ljubljanske in celjske.

Tekma sezone: Ratnik in Zec, slovenska branilska prihodnost, eden proti drugem

“David je že zelo uveljavljen v naši ligi in ima dosti izkušenj. Pričakujem, da bo tudi tokrat poveljnik celjske obrambe, vseeno pa upam, da bodo naši napadalci strli odpor in zabili gole,” je o svojem stanovskem kolegu na drugi strani terena dejal Marcel Ratnik.

“Marcel je odličen z žogo, to se je izkazalo predvsem pri Rierinem slogu igre. Je še zelo mlad, ima še veliko prostora za napredek, a zagotovo ima potencial, da postane odličen osrednji branilec,” pa je o mlajšem kolegu iz vrst Olimpije dejal David Zec.

Derbi 24. kola Prve lige Telemach med Olimpijo in Celjem bo svoje mesto na Šport TV 1 zavzel ob 14:15! V bogatem studijskem delu gostimo Gorana Cvijanovića in Dejana Grabića, medtem ko bo na mesto strokovnega komentatrja sedel Andrej Razdrh. Bodite v družbi prvakov!

.Foto/video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več