pismo ikona
šport TV 1 logo
00:45
Atalanta - Roma Serie A
šport TV 2 logo
00:55
St. Etienne - Brest Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Winnipeg - Nashville NHL

Tekači zadovoljni s pripravami v Avstriji, na Finsko sedmerica

Avtor: Marko Premrl
6. 2. 2019, 18.27

Slovenska reprezentanca v smučarskem teku je v Planici predstavila vtise s priprav v Avstriji, hkrati pa je jasno, da bodo v Lahti, na naslednje prizorišče svetovnega pokala, potovali Anamarija Lampič, Katja Višnar, Alenka Čebašek, Vesna Fabjan, Eva Urevc, Miha Šimenc in Janez Lampič.

Tekače pred svetovnim prvenstvom v Seefeldu čakajo le še omenjene tekme v Lahtiju in Cogneju. Kot pravi glavni trener reprezentance Nejc Broda, so treningi v Avstriji uspeli v celoti.

“Italijo smo zamenjali z Avstrijo, želeli smo trenirati na naravnem snegu. Mislim, da so bili pogoji v Ramsauu zelo podobni tistim, ki nas čakajo v Seefeldu. S traso in količino tekaških prog, ki so na voljo, mislim, da smo naredili zelo kakovosten trening in dobro osnovo za pripravo za svetovno prvenstvo v Seefeldu,” je dejal Brodar.

Ta pravi, da so po eni strani delali osnovo za Seefeld, po drugi pa so si deset dni časa vzeli za obnovitev moči in je bil to trening za zadnji del sezone. “V ženski kategoriji smo skupno na šestem mestu in to nam mora biti cilj, da zadržimo ter povečamo kvoto tekmovalcev, ki lahko nastopajo v svetovnem pokalu. To je dodaten cilj, motivacija za zadnji del sezone.”

Kot je pojasnil Brodar, bodo v Lahti na sprinterski konec tedna potovali s petimi dekleti in dvema fantoma. “Pri puncah bomo nastopili z dvema, pri fantih pa z eno ekipo na ekipnem sprintu. Po Lahtiju bomo določili ekipo za svetovno prvenstvo in potem želim, da imajo ti tekmovalci čas, da se v miru pripravijo in usmerijo svoje misli samo na svetovno prvenstvo.”

Za Cogne pa je napovedal, da dopušča možnost, da s kakšnim tekmovalcem, ki bo na seznamu za svetovno prvenstvo, ne bodo nastopili. “Niti program nam tam ne gre na roko, saj je v nedeljo na sporedu razdalja, čez tri dni pa nato že sprint na svetovnem prvenstvu in tisti, ki bo tekmoval v Seefeldu v sprintu, na razdalji v Italiji zagotovo ne bo tekmoval,” je še povedal Brodar.

Šimenc tudi pravi, da je bilo na pripravah vse v redu. “V miru smo se pripravljali v Ramsau, kjer so bile res odlične razmere, veliko snega, dovolj prog. Vse je bilo res v redu. Odmaknjeni smo bili stran od vsega. Res sem zadovoljen s pripravami, ki so bile sicer res težke in naporne, a hkrati zelo sproščene, kar mislim, da je bil tudi namen in cilj.”

Tudi Katja Višnar je pozdravila umik od tekmovanj. “To je bilo dobrodošlo, ker je forma malce padala. Potrebovala sem sklop dobrega treninga. Tekme v Lahtiju bodo kar težke po vseh teh pripravah, ki smo jih zdaj pripravili v luči svetovnega prvenstva, a nato sledi počitek. V Cogne še ne vem, če bom potovala. Pot je zelo dolga, nadmorska višina bi lahko prinesla zelo suh zrak in takrat imam probleme z dihali, tako da se bom o tej poti odločila po Lahtiju, kjer sta na sporedu dve pomembni tekmi.”

V Lahtiju bodo v soboto na sporedu sprinterske preizkušnje v prostem slogu, v nedeljo pa ekipni sprinterski tekmi v klasičnem slogu.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več