šport TV 1 logo
14:45
Lecce - Parma Serie A
šport TV 2 logo
14:45
Sassuolo - Udinese Serie A
šport TV 3 logo
15:55
PSG - Angers Ligue 1

Tamše med kandidati za selektorja Tunizije

Avtor: Marko Premrl
28. 7. 2020, 13.20

Slovenski rokometni strokovnjak Branko Tamše je eden najresnejših kandidatov za mesto selektorja tunizijske izbrane vrste, je zapisala spletna stran handball-planet. Njegova protikandidata sta Hrvat Slavko Goluža in Španec Daniel Gordo.

Branko Tamše

Po pisanju omenjene spletne strani, ki se sklicuje na pisanje domačih medijev, tunizijska rokometna zveza pospešeno išče novega selektorja za nastop na svetovnem prvenstvu v Egiptu leta 2021, potem ko je Španec Toni Gerona pred kratkim prevzel vodenje srbske reprezentance.

Dvainštiridestletni Tamše, nekdanji trener velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško, je nazadnje vodil Zagreb, a ga je lani septembra na tem položaju zamenjal nekdanji selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović.

Goluža je trenutno trener slovaškega Tatrana iz Prešova, med letoma 2010 in 2015 pa je bil selektor Hrvaške, ki je pod njegovim vodstvom osvojila tri bronaste kolajne na olimpijskih igrah v Londonu ter evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012 in svetovnem prvenstvu v Španiji 2013.

Gordo velja za enega najbolj obetavnih španskih trenerjev. Decembra lani je podpisal osemmesečno pogodbo za vodenje brazilske moške reprezentance, bil je tudi trener španske ekipe Nava.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Zlatan najprej “zamočil”, nato razparal mrežo Cagliarija...Več

2

VIDEO: Pot Iličića od neprepričljivega Palerma do dominantne Atalante...Več

3

VIDEO: PSG po enajstmetrovkah do domače trojne krone...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Posterji Iličića preplavili Bergamo...Več

2

Bomba iz Anglije: Ronaldo se je dogovoril z Newcastlom!...Več

3

Tri tedne pred nadaljevanjem MXGP sezone Gajser trenira na vso moč (VIDEO)...Več