single
[2085]
127493

Tamara Zidanšek v četrtfinalu Grand Slama v Parizu!

Avtor: Klemen Verlič
6. 6. 2021, 12.55

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je po zmagi s 7:6 (4) in 6:1 proti Romunki Sorani Cirstea postala prva četrtfinalistka odprtega prvenstva Francije in obenem prva četrtfinalistka enega največjih turnirjev v samostojni Sloveniji.

V prvi igri na dvoboju je 23-letna Slovenka Romunki odvzela servis in povedla z 1:0, a ji je tekmica že v naslednji igri vrnila z enako mero. Do naslednje priložnosti za odvzem servisa na eni ali drugi strani je prišlo šele v 12. igri, ko je imela Cirstea na servis Zidanškove priložnost za osvojitev prvega niza. Slovenska teniška igralka se je ubranila in z nekaj odličnimi udarci izsilila podaljšano igro. Tam pa je sama izkoristila drugo priložnost za osvojitev prvega niza, ki je trajal 54 minut.

V prvi igri drugega niza je imela Romunka, 54. igralka sveta, tri priložnosti za odvzem servisa, a je Zidanškova vse tri priložnosti ubranila in dobila igro na svoj servis. V naslednji igri pa je 31-letni Cirstei tudi drugič odvzela servis in dobro igro nadgradila z novo igro na svoj servis. V četrti igri je 85. igralka sveta Romunki znova odvzela servis. V sedmi igri, ko je Slovenka servirala za zmago, je imela Cirstea priložnost za odvzem servisa, a se je Zidanškova znova ubranila in potem izkoristila prvo priložnost za zmago.

V četrtfinalu Roland Garrosa se bo Zidanškova pomerila z zmagovalko dvoboja med Čehinjo Marketo Vondrouševo, ki je v 3. krogu izločila Slovenko Polono Hercog, in Španko Paulo Badosa.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več