šport TV 1 logo
14:15
Vrhunci 28. kola Serie A
šport TV 2 logo
14:15
Finale: Barcelona - Baskonia Španska liga
šport TV 3 logo
14:00
Gorica - Hajduk Hrvaška liga

Takahashi: Posledice odpovedi olimpijskih iger bi bile prevelike

Avtor: Klemen Verlič
16. 6. 2020, 16.29

Harayuki Takahashi, član organizacijskega odbora tokijskih olimpijskih iger je v pogovoru za japonski športni dnevnik Nikkan Sports izjavil, da bi morali namesto o odpovedi iger, če se položaj glede koronavirusa v svetu ne bo izboljšal, raje razmisliti še o eni preložitvi.

Poletne OI v Tokiu bi morale biti od 24. junija do 9. avgusta, a so jih organizatorji v sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok) marca zaradi koronavirusne krize preložili za leto dni.

To je prvič v dobi modernega olimpizma, da so igre prestavili; doslej so jih odpovedali le zaradi svetovnih vojn. Tako so odpadle poletne igre v Berlinu 1916, Tokiu 1940 in Londonu 1944 ter zimske igre v Cortini d’Ampezzo 1940 in Sapporu 1944.

Predsednik Moka Thomas Bach je kmalu po preložitvi iger za leto dni dejal, da v kolikor iger ne bo moč organizirati leta 2021, bodo te odpadle.

A Takahashi ne deli njegovega mnenja, saj meni, da bi imela odločitev o odpovedi prevelike finančne posledice ne le za Tokio in Japonsko, temveč za ves svet.

“Japonska, pa tudi svetovna ekonomija bi z odpovedjo olimpijskih iger doživeli hud udarec. Menim, da bi morali vsaj razmisliti o še eni preložitvi, preden bi igre odpovedali,” je za Nikkan Sports dejal Takahashi.

Predsednik organizacijskega odbora Tokio 2020 Yoshiro Mori je pred nekaj dnevi dejal, da odpoved OI nikoli ni bila tema dosedanjih razgovorov z Mokom.

“Prek videokonference smo govorili le o pripravah na OI 2021, ki se bodo začele 23. julija. Vse drugo so špekulacije, s katerimi se ne ukvarjamo,” je dejal tudi prvi mož mednarodnega olimpizma Bach.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dybala kot Messi, Ronaldo kot topničarji, Costa v “pajka”...Več

2

VIDEO: Sassuolo do remija z evrogolom v zadnji minuti...Več

3

VIDEO: Ribery kot v najboljših letih, pošalil se je z obrambo Lazia...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več