šport TV 1 logo
09:00
Parma - Sampdoria Serie A
šport TV 2 logo
09:00
Lazio - Sassuolo Serie A
šport TV 3 logo
09:00
Vrhunci 21. kola Ligue 1

Takahashi: Posledice odpovedi olimpijskih iger bi bile prevelike

Avtor: Klemen Verlič
16. 6. 2020, 16.29

Harayuki Takahashi, član organizacijskega odbora tokijskih olimpijskih iger je v pogovoru za japonski športni dnevnik Nikkan Sports izjavil, da bi morali namesto o odpovedi iger, če se položaj glede koronavirusa v svetu ne bo izboljšal, raje razmisliti še o eni preložitvi.

Poletne OI v Tokiu bi morale biti od 24. junija do 9. avgusta, a so jih organizatorji v sodelovanju z Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok) marca zaradi koronavirusne krize preložili za leto dni.

To je prvič v dobi modernega olimpizma, da so igre prestavili; doslej so jih odpovedali le zaradi svetovnih vojn. Tako so odpadle poletne igre v Berlinu 1916, Tokiu 1940 in Londonu 1944 ter zimske igre v Cortini d’Ampezzo 1940 in Sapporu 1944.

Predsednik Moka Thomas Bach je kmalu po preložitvi iger za leto dni dejal, da v kolikor iger ne bo moč organizirati leta 2021, bodo te odpadle.

A Takahashi ne deli njegovega mnenja, saj meni, da bi imela odločitev o odpovedi prevelike finančne posledice ne le za Tokio in Japonsko, temveč za ves svet.

“Japonska, pa tudi svetovna ekonomija bi z odpovedjo olimpijskih iger doživeli hud udarec. Menim, da bi morali vsaj razmisliti o še eni preložitvi, preden bi igre odpovedali,” je za Nikkan Sports dejal Takahashi.

Predsednik organizacijskega odbora Tokio 2020 Yoshiro Mori je pred nekaj dnevi dejal, da odpoved OI nikoli ni bila tema dosedanjih razgovorov z Mokom.

“Prek videokonference smo govorili le o pripravah na OI 2021, ki se bodo začele 23. julija. Vse drugo so špekulacije, s katerimi se ne ukvarjamo,” je dejal tudi prvi mož mednarodnega olimpizma Bach.

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Najhitrejši gol v zgodovini belgijskega nogometa...Več

2

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

3

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Mario nad prekletstvo številke 9...Več

3

Ibrahimović: Tako razigrani Iličić bi nam lahko nasul še več golov (video)...Več