single
[1175]
162053

Tadej Pogačar na tretji etapi Dirke po Sloveniji znova razred zase

Avtor: Klemen Verlič
17. 6. 2022, 15.14

Prvi kolesar sveta Tadeja Pogačar je drugo leto zapovrstjo na domači dirki izkoristil svojo priložnost na vzponu na Svetino pri Celju. Tako kot lani je v današnji tretji etapi slovenske pentlje na tem delu sprožil uspešni napad za etapno zmago in skupno vodstvo na dirki.

Pogačar je ciljno črto na Celjskem gradu prečkal 11 sekund pred moštvenim kolegom v UAE Team Emirates Poljakom Rafalom Majko. S tem je prevzel zeleno majico od Majke. Na tretjem mestu 14 sekund za Pogačajem je bil Italijan Nicola Conci (Alpecin Fenix), na četrtem pa Slovenec Luka Mezgec (Team BikeExchange – Jayco) s 36 sekund zaostanka.

V ponovitvi scenarija iz lanske druge etape dirke po Sloveniji, ko je Pogačar na Svetino pokoril konkurenco, je tudi tokrat izvedel napad v tem delu. Tik pred tem je zaradi padca v križišču sicer izgubil pomočnika Ruija Olivero, a skupaj z Majko sta se v začetku vzpona kljub temu otresla tekmecev.

Vodstvo sta obdržala vse do spusta s Celjske koče, ko se jima je pridružil Conci. Pogačar pa je nato pokazal največ moči v ciljni vzpon na Celjski grad.

Na vzponu na Svetino je bil nekaj časa najbližji zasledovalec Pogačarja in Majke slovenski državni prvak Matej Mohorič. Ta je na koncu osvojil šesto mesto.

V sobotni četrti etapi od Laškega do Velike Planine sledi še en ciljni vzpon, ki bi moral ustrezati novemu skupnemu vodilnemu.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Iz nebes v pekel; najprej branil kot Kahn, nato pa …...Več

2

Velikonja za ŠTV: V Gorici sem vodja ekipe in zadolžen za prenašanje znanja...Več

3

VIDEO: Velika drama na footgolf turnirju na Ptuju, na koncu zmaga Slovencu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več