šport TV 1 logo
20:40 V ŽIVO
Lazio - Roma Serie A
šport TV 2 logo
20:55 V ŽIVO
Montpellier - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
21:00
Polfinale: Real Madrid - Athletic Bilbao Španski superpokal

Švicarske oblasti odpovedale tradicionalne tekme v Wengnu

Avtor: Blaž Magdič
11. 1. 2021, 19.46

V Wengnu se je uresničil najbolj črn scenarij za alpsko smučanje. Švicarske oblasti so danes zaradi pandemije covida-19 uradno odpovedale tridnevno prireditev za svetovni pokal, petkov in sobotni smuk ter nedeljski slalom, poroča spletna stran sportschau.de. Novico pa so potrdili tudi na švicarski zvezi.

Že konec tedna so se pojavile prve informacije o odpovedi tekme, saj se je zdravstvena slika v Wengnu in okolici v povezavi s pandemijo v zadnjih dneh še poslabšala. Dodatne skrbi je povzročalo dejstvo, da so praznike na tem območju praznovali tudi gostje iz Velike Britanije, zato je obstajal strah o prenosu novega tipa koronavirusa, ki je hitreje prenosljiv.

Novica čudi predvsem zato, ker so še v nedeljo na švicarski zvezi potrdili izvedbo že 91. dirke v Wengnu, a brez občinstva. Tekmovanja so še v nedeljo potrdile tudi pristojne zdravstvene ustanove v kantonu Bern in predstavniki Mednarodne smučarske zveze. Danes so sledili novi sestanki in pogovori, po katerih je bila prireditev odpovedana.

Krovna smučarska zveza Fis pa je že našla rešitev za smuk in slalom, ki sta v Švici odpadla. Oba bodo prestavili na še eno klasično prizorišče, avstrijski Kitzbühel, ki bo tako imel poleg svoje tradicionalne tekme za pokal Hahnenkamm še dodatno smukaško preizkušnjo, v tednu prej pa še dodaten slalom.

Nov spored v Kitzbühlu predvideva dvojni slalomski spored 16. in 17. januarja (v soboto prestavljena tekma iz Wengna, v nedeljo “prava” kitzbühlska), od torka do četrtka bodo na sporedu smukaški treningi, v petek, 22. januarja prestavljeni smuk iz Wengna s startom ob 11.30, v soboto, 23. januarja klasični smuk za pokal Hahnenkamm (prav tako ob 11.30), v nedeljo, 24. januarja pa še superveleslalom.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

2

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

3

Japonec Ryota uprizoril najpočasnejšo 11-metrovko vseh časov (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več