šport TV 1 logo
11:00
Zulte Waregem - Anderlecht Belgijska liga
šport TV 2 logo
11:30
Monza, 4. HP WRC
šport TV 3 logo
11:00
VN Velike Britanije, 1. dirka MXGP

Svetovno prvenstvo v Planici za zdaj ni ogroženo

Avtor: Blaž Magdič
25. 2. 2020, 19.28

Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih, ki bo na sporedu med 20. in 22. marcem, za zdaj ni ogroženo, so danes povedali predstavniki Smučarske zveze Slovenije (SZS). A v nacionalni krovni smučarski organizaciji se pripravljajo tudi na najslabši scenarij, po katerem bi prvenstvo zaradi epidemije koronavirusa bili prisiljeni prestaviti.

Slovensko javnost je o trenutnih razmerah na novinarski konferenci nordijskih reprezentanc v smučarskih skokih ter smučarskem teku v Ljubljani seznanil tiskovni predstavnik zveze Tomi Trbovc.

Tema številka ena v tej regiji je seveda koronavirus in njegov vpliv na zdravje prebivalstva. Ima pa tudi velik vpliv na športne prireditve. V Italiji je prišlo do številnih odpovedi, tudi drugod so že uvedli stroge ukrepe, da bi preprečili širjenje okužb.

Kar se tiče Planice in izvedbe svetovnega prvenstva v poletih naslednji mesec pa je Trbovc dejal, da so v stiku s pristojnimi organi in da bodo ustrezno ukrepali glede na nadaljnji potek dogodkov v zvezi z virusom covid-19.

“Glede na to, da se zadnje dni pojavlja veliko vprašanj, kaj bo s športnimi prireditvami v Sloveniji, je situacija sledeča; Smučarska zveza Slovenije in OK Planica sta v stalnem stiku z vsemi pristojnimi organi v Republiki Sloveniji. Prav tako smo že dva dni, dan in noč v stiku z Mednarodno smučarsko zvezo,” je dejal tiskovni predstavnik SZS.

Za zdaj se na zvezi še ukvarjajo z morebitnimi rezervnimi scenariji, najbolj črn pa je po njihovih besedah povezan s prestavitvijo prvenstva. “Najbolj črn scenarij je, da odpovedi svetovnega prvenstva v poletih sicer ne bo, v kolikor pa bi prišlo do kakršnihkoli ukrepov, ki bi to terjali, bi bilo prvenstvo zgolj prestavljeno,” je še dodal Trbovc, ki pravi, da priprave na prvenstvo potekajo nemoteno.

“Več od tega za zdaj niti ne znamo povedati, saj pripravljamo vse možne scenarije. Ne bojimo se, tudi priprave tečejo nemoteno. Zaenkrat čakamo na to, kaj se bo zgodilo ter kakšna bodo priporočila in navodila s strani pristojnih organov,” je še zaključil Trbovc.

Planica vsako leto privabi ogromno število domačih navdušencev nad smučarskimi poleti, veliko pa je tudi tujih privržencev tega športa.

V Sloveniji za zdaj še ni potrjenih primerov koronavirusa. Poleg Italije pa so zabeležili potrjene primere okužbe v Avstriji in na Hrvaškem.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Messi se je poklonil Maradoni...Več

2

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

3

VIDEO: Igralci Lazia preklinjali ob obupnem pristanku “novega” letala...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Srce, veliko kot garderobna omara...Več

2

BLOG: Mesto, kjer se otroci rojevajo z vratarskimi rokavicami...Več

3

Maldini: Sram me je bilo, ko sem videl posnetke tekem proti Maradoni...Več