šport TV 1 logo
12:25 V ŽIVO
Lazio - Udinese Serie A
šport TV 2 logo
12:55 V ŽIVO
Lyon - Reims Ligue 1
šport TV 3 logo
13:00
Gorica - Lokomotiva Hrvaška liga

Svetovno prvenstvo v hokeju na ledu v Ljubljani spet odpovedano

Avtor: Marko Premrl
18. 11. 2020, 20.18

Svetovnega prvenstva v hokeju na ledu druge divizije, ki bi moralo biti že letos v Ljubljani, tudi naslednje leto ne bo. Zaradi epidemije novega koronavirusa Mednarodna hokejska zveza (IIHF) namerava izvesti le tekmovanja najvišje ravni, poroča Sportal. Skupno je odpovedanih kar 18 turnirjev.

“Na zadnji seji smo se strinjali, da zahteva, da vsak gostitelj turnir priredi v balončku, za vse ni povsem realna. Sposobnost organizatorjev za izvedbo turnirjev se je zaradi pandemije covida-19 znatno zmanjšala. Kar lahko storimo, je, da s sprejetjem tega neprijetnega, a nujnega koraka, udeležence zaščitimo pred potencialno uničujočimi finančnimi izgubami,” je ob odpovedih dejal predsednik IIHF Rene Fasel.

“V prvi fazi sestankov smo bili vsi za, da ohranimo prvenstva, v drugi fazi sestankov pa je bilo že čutiti, da se IIHF nagiba k temu, da bo zaradi finančnega položaja naredila vse, da izpelje svetovno prvenstvo A skupine (elitne divizije, op. a.), vse preostale skupine, ki so bolj ali manj le porabnice sredstev in nimajo neke finančne spodbude s strani sponzorjev ali televizijskih pravic, pa bi letos odpovedali,” pa je povedal Kontrec, ki pa je bil kljub nakazani smeri IIHF presenečen nad tako hitro odločitvijo, tudi zato, ker so se o ljubljanskem prvenstvu še nedolgo nazaj pogovarjali nekoliko drugače.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Rupnik znova uprizoril Messija...Več

2

Pozabite “panenko”: To je čudežna 11-metrovka, ki bi šokirala vse vratarje sveta (VIDEO)...Več

3

Bohar in Jurčević z Osijekom zrušila Dinamo in potrdila visoke apetite (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Narobe svet: Če bo Pirlo zmagoval, bo bonuse prejemal tudi Sarri...Več

2

Je Tottenham dokončno stopil na šampionsko pot?...Več

3

Gajser: Ogromno bo še treba osvojiti, a živim svoje sanje...Več