šport TV 1 logo
16:15
Roma - Milan Serie A
šport TV 2 logo
16:05
Lyon - Angers Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Bordeaux - Montpellier Ligue 1

Svetovna prvakinja v teku na 100 metrov z ovirami končuje športno pot

Avtor: Blaž Magdič
6. 8. 2019, 11.29

Nekaj tednov po zadnji poškodbi je avstralska atletinja Sally Pearson, nekdanja olimpijska prvakinja in aktualna svetovna prvakinja v teku na 100 metrov z ovirami, sporočila, da končuje kariero. Vzrok za tekmovalno slovo pri 32 letih so predvsem poškodbe.

Odločitev je vendarle nekoliko presenetljiva, saj je še pred tremi tedni, ko si je natrgala stegensko mišico, dodala, da nastop na svetovnem prvenstvu septembra v Dohi ni vprašljiv. Danes pa je presenetila z najavo, da bo končala športno pot.

V Dohi tako ne bo branila naslova iz leta 2017, zlato medaljo ima sicer tudi še s prvenstva 2011. Na olimpijskih igrah je bila zlata leta 2012 v Londonu.

“Moje telo ni več pripravljeno na takšne izzive. Po 16 letih v reprezentanci je čas, da tekaške copate obesim na klin,” je dejala tekmovalka, ki ji poškodbe niso prizanašale. Od Londona 2012 je imela nenehno zdravstvene težave. Najhujša je bila poškodba ahilove tetive leta 2018, ki jo je celila 14 mesecev. Leta 2015 pa si je pred SP zlomila zapestje.

“Težave se kar kopičijo. Vsakokrat, ko želim biti hitra, se telo upre. Mislim, da tako ne gre več, poškodb je bilo dovolj,” je razloge za slovo od atletskih stez pojasnila Avstralka.

Njen cilj so bile tudi olimpijske igre v Tokiu 2020, a se je odločila, da glede na težave s poškodbami ne bi bilo smiselno vztrajati: “Dvomim, da bi lahko do naslednjega leta ostala na ravni, na kakršni želim biti na OI.”

Poškodba stegenske mišice je bila samo zadnja v seriji težav, med pripravami na Doho je namreč v zadnjem letu kar šestkrat morala prekiniti treninge zaradi različnih zdravstvenih težav. “Zavedam se, kaj bi morala narediti, da bi bila na igrah vsaj približno dobro pripravljena. In dvomim, da bi moje telo to zdržalo,” je nove olimpijske sanje zdaj prečrtala Pearsonova.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več