single
[9]
114859

Švedski reli odpovedan!

Avtor: Kenny Jan
15. 12. 2020, 16.51

Pandemija novega koronavirusa je že posegla tudi v koledar elitnega tekmovanja v reliju za sezono 2021. Prireditelji relija po Švedski, kjer bi morala potekati druga dirka sezone svetovnega prvenstva, so danes sporočili, da tekmovanja februarja 2021 ne bo.

Vzroki za odpoved so zdravstvene narave, pristojni organi v pokrajini Värmland in mestu Karlstad, kjer bi moralo biti med 11. in 14. februarjem osrednje dogajanje relija, so sporočili, da trenutne razmere ne omogočajo izvedbe takšnega dogodka.

“Organizatorji relija po Švedski, krovna zveza Fia in partnerji v SP se zavedamo, da je zdravje na prvem mestu. Moramo zaščititi tako prebivalce kot udeležence na dirki. Zelo smo razočarani, toda stalno spremljanje situacije v regiji nam ne omogoča drugega, kot da sprejmemo takšno odločitev,” je odpoved za spletno stran tekmovanja pospremil direktor dirke Glenn Olsson.

Reli po Švedski velja za edinega povsem zimskega oziroma snežnega v koledarju SP, zato bodo skušali v vodstvu tekmovanja najti alternativo zanj, so še sporočili.

Po predvidenem koledarju za sezono 2021, ki so ga sprejeli oktobra, bo prva postaja v novem letu reli Monte Carlo med 21. in 24. januarjem.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

Pancar ogret za sezono, vožnja na treningu že “na polno” (VIDEO)...Več

2

Epska provokacija: Skupinica otrok “pila” živce navijačem velikih rivalov (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Magovac z zadetkom s svoje polovice načel mrežo Lustenaua...Več

Najbolj brano ta mesec

1

”Novim zmagam naproti” – Gajser in HRC Honda predstavila nov ”look” (FOTO)...Več

2

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

3

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več